En elbillader er montert ute

Andelen elbiler og ladbare hybridbiler har økt enormt i Norge de siste årene, og med det øker behovet for ladestasjoner både ved boliger og i større ladeanlegg. 

Ulike boliger har ulike behov; fra enkle og doble ladestasjoner tilknyttet privatboliger, via anlegg av ulik størrelse for borettslag der felles- og energikostnader gjerne skal fordeles på hver enkelt boenhet, til små og store arbeidsplasser. Gjennom elektrikerkjeden Norgeseliten, og i samarbeid med DEFA, tilbyr Berggård Amundsen løsninger som dekker de ulike behov.


Testvinnende ladestasjoner

Berggård Amundsen og DEFA er formidler av den testvinnende ladeboksen produsert av ABL i Norden. Store tester utført av ADAC i Tyskland og ÖAMTC i Østerrike, bilinteresseorganisasjoner som tilsvarer norske NAF, konkluderte med at nettopp disse boksene skåret aller høyest på både driftssikkerhet og trygg lading. I tillegg ble de omtalt som svært enkle å bruke. Testen avslørte også at det er store forskjeller på ladestasjoner, og advarer elbileiere mot usikre og billige elbilladere.

Les mer om testen på Din Side Motor:
Test av elbilladere avslører store forskjeller »

Les mer om ÖAMTC-testen (tysk):
ÖAMTC – 12 Modelle im Vergleich »

Ladestasjonene har tidligere gått under navnet Salto her i Norge, men ved årsskiftet 2018/2019 skiftet den navn til  DEFA eRange og blir levert i en videreutviklet versjon med mer funksjonalitet og enklere oppsett.


Lading hjemme

Finn ladeløsning for din bil » (DEFA eRange / Salto velgerverktøy)
Bestill ferdig installert billader fra Norgeseliten »


Ladeanlegg for borettslag og næring

Ta kontakt med ditt lokale servicesenter for informasjon og tilbud.