Gjør norske hjem smartere!

Nordmenns interesse for smart teknologi i hjemmet har eksplodert! Stadig flere av husets apparater kan knyttes opp mot nettverk, og det gjør det besnærende enkelt å styre blant annet lys, varme og sikkerhets-enheter fra telefonen. Gjennom et nylig inngått, strategisk samarbeid ønsker teknologiselskapet Futurehome og elektrogrossisten Berggård Amundsen å bidra til den rivende utviklingen.

Samarbeidet omfatter distribusjon av Futurehome sine produkter gjennom Berggård Amundsens omfattende distribusjonsnettverk, opplæring av installatører, samt markedsføring.

Berggård Amundsen har hatt stor suksess med sin strategi om å drive markedet, og har satset på fremtidsorienterte områder som ladeløsninger for el-biler samt solcelleanlegg. Selskapet ser det nå som et naturlig neste steg å knytte både disse og andre systemer i boligen sammen, og har valgt smarthusteknologi som sitt nye satsingsområde.

– Deres fremoverlente tilnærming, kombinert med at de har bred og lokal kontaktflate med elektrikere over hele landet, samt fokus på kunnskap og løpende kompetanseheving, gjør Berggård Amundsen til akkurat hva Futurehome ser etter i en strategisk samarbeidspartner, sier Erik Stokkeland, CEO i Futurehome.

– I Futurehome jobber vi for å lage oppdaterte og brukervennlige smarthus-tjenester og -verktøy som det er enkelt å installere og selge for elektrikeren. Berggård Amundsen kan tilby et langt bedre distribusjonstilbud for elektrikerne enn hva Futurehome har mulighet til. Derfor fases nå direkte-distribusjonen ut. Futurehome fokuserer i stedet helt og holdent på videreutvikling og ytterligere forbedring av produkter og kundeopplevelse.

Også Berggård Amundsen opplever å ha funnet den perfekte partner for smarthus-satsningen.

– Smarthus-teknologien kommer nå for fullt, og for oss var det viktig å identifisere en samarbeidspartner som leder an både når det gjelder en enkel og effektiv salgsplattform og en åpen og fleksibel løsning. Futurehome stod øverst på ønskelisten vår, forteller Harald Amundsen som er produktansvarlig for smarthus i Berggård Amundsen.

Fra og med juni 2018 kan elektrikere bestille hele Futurehomes produktsortiment hos Berggård Amundsen, og få det levert påfølgende morgen. Alternativt kan produktene hentes på et av Berggård Amundsens 26 servicesentre.

Privatpersoner som ønsker å gjøre sine hus smarte, kan bestille både produkter og installasjon hos Berggård Amundsens elektrikerkjede Norgeseliten på norgeseliten.no.


Om Futurehome

Futurehome AS er en norsk teknologi-startup stiftet i Stavanger i 2013, som med støtte fra gode investorer har bygget opp en av de mest brukervennlige smarthus-løsningene på markedet. Selskapet har 21 ansatte.