Bø Installasjon: Satser på sol med solid partner

Et solcelleanlegg er installert på en låve.
Foto: Bø Installasjon.
Publisert 9. mars 2022
Kategorisert under:
Solenergi

Høye strømpriser, økt støtte fra Enova og muligheten til å være selvforsynt med strøm gjør solcelleanlegg stadig mer populært. Det skaper muligheter for elektrikere som ønsker å selge nettopp slike anlegg.

Henning Gilde fra Bø Installasjon er en av disse. Han er god kunde av Berggård Amundsen, og forteller hvor viktig det er med en pålitelig og kunnskapsrik partner i et voksende marked.

– Berggård Amundsen er hovedgrossisten vår på sol. Det har de vært gjennom svært mange år. Vi benytter oss av hele registeret deres for å få den nødvendige kompetansen og riktige produkter til prosjektene våre, sier Henning som er energirådgiver.

Soleliten.no: Beregn potensiell strømproduksjon på eget tak
Soleliten.no
Flyfoto av låve med solcelleanlegg og portrettbilde av Henning Gilde fra Bø Installasjon.
FORNØYD KUNDE: På denne landbrukslåven i Øvrebø i Bø, som huser flere tusen kyllinger, har Henning og Bø Installasjon montert solceller som et sparetiltak. Her er begge sider av låven dekket med solceller. Kunden var såpass fornøyd med løsningen, og valgte å montere solceller på sitt eget bolighus i etterkant. Foto: Bø Installasjon.

Mangedoblet forespørsler på solcelleanlegg

Sol-teamet til Berggård Amundsen hjelper kundene med design, prosjektering, lønnsomhetsanalyser og prising av solenergianlegg. De har også utviklet soleliten.no – en nettside der alle enkelt kan beregne hvor mye strøm de kan produsere på eget tak. I 2021 økte antallet forespørsler på soleliten.no med over 500 prosent.

– Det er enorm interesse for solcelleanlegg. Det siste året har vi fått forespørsler om solceller hver eneste dag fra nysgjerrige og ivrige kunder, forteller Henning.

To ansatte fra Bø Installasjon installerer et solcelleanlegg.
TRAVELT: Bø Installasjon har fylt opp boken helt frem til sommeren og er nå på jakt etter flere folk for å kunne klare å løse alle oppdragene på solceller som kommer inn. De skyhøye strømprisene gjør at enda flere ser på muligheten for å installere solcelleanlegg. Foto: Bø Installasjon.

– Interessen for solceller er såpass stor at man fort kan mangedoble oppdragene i løpet av 2022. Det har tatt helt av, sier han entusiastisk.

Bø Installasjon har to butikker, en i Bø og en i Seljord med til sammen 69 ansatte. Flest oppdrag har de i Midt-Telemark og Buskerud.

Markedet vil fortsette å øke

– Kundene som tar kontakt er gjerne ganske opplest på solcelle, og søker mer informasjon når de tar kontakt. De fleste er usikre på om de skal gå for et stort eller lite anlegg, og har spørsmål knyttet til pris, forklarer Henning.

Med ekspansjonen av markedet for solcelleanlegg, mener han at det er desto viktigere å skille seg ut med å levere skikkelig kvalitet og godt håndverk til kundene. En god partner, som Berggård Amundsen, kan utgjøre stor forskjell.

Berggård Amundsen er totalleverandør, har kort leveringstid, og tilbyr gode logistikkløsninger for hele landet.

– Vi tror på det grønne skiftet og elektrifiseringen av Norge. Det er derfor vi satser tungt på solenergi og kompetansen vår på området. Vi blir veldig glade for at kunder som Henning og Bø Installasjon fortsetter å bruke oss som samarbeidspartner år etter år. Det tyder på at de har tillit til oss, og at vi klarer å innfri forventingene deres, forteller Harald Amundsen, leder for fornybare energiløsninger i Berggård Amundsen.

– Det er ekstra betryggede å høre at vi hjelper kundene med å øke volumet på oppdragene de får inn, samt kvalitetssikre leveransen for dem. For våre små og mellomstore kunder kan vi tilby kompetanse og erfaring som gjør det trygt å starte med solceller. Vi ser at det er mange gode incentiver på gang for det grønne skiftet, og på solceller er vi fremdeles bare i startfasen. Dette kommer til å bli stort, fortsetter Harald.

En smilende Harald Amundsen sitter i en godstol.
STORT MARKED: Harald Amundsen har stor tro på et økende marked for solceller. – Vi er bare i startfasen, sier han.

Lønner seg å satse på sol

Enova har også nylig styrket sin satsing på sol, og øker støtten sin til folk som ønsker å være selvforsynt med strøm. De håper at det fører til at folk tar smarte klimavalg. Enova gir nå inntil 47 500 kroner i støtte til dem som begynner å produsere egen elektrisitet. Det er over en dobling av støtten.

Henning har noen råd til deg som starte med sol:

– Sett deg inn i forskjellene og de ulike utstyrene. Bygg opp en kompetanse og pass på å beholde kvalitet i hele leveransekjeden.

– Er du knyttet til en aktør som Berggård Amundsen, så kan du være sikker på at du har den faglige tyngden med deg hele veien!

Ønsker du å tilby solcelleanlegg til dine kunder?
Bli kjent med tjenestene og produktene fra Berggård Amundsen