mTouch Home

mTouch Home er et nytt smarthuskonsept, utviklet og produsert av Trønder selskapet CTM Lyng AS, med utgangspunkt i at ALLE skal kunne ha råd til å forstå og bruke smarthusfunksjonalitet i sitt hjem, uavhengig av om det er nybygg, eller om boligen rehabiliteres. mTouch Home er et komplett system, som tilbyr produkter som styrer alle mTouch home inngår både termostater (varmestyring), dimmere (lysstyring), komfyrvakter, vannstopp, strømkutt, astrour, effekt-styring, sparepaneler og app i mTouch. – Dette gjør


Hva gjør mTouch home unikt?

I mTouch home inngår både termostater (varmestyring), dimmere (lysstyring), komfyrvakter, vannstopp, strømkutt, astrour, effekt-styring, sparepaneler og app i mTouch.  – Dette gjør mTouch Home til et komplett system for de aller fleste.  

Foruten designet og brukervennligheten, er det svært enkelt og intuitivt og er basert på 230V i standard veggbokser, noe alle nye og de fleste eldre installasjoner har. Selve installasjonen er identisk med en konvensjonell installasjon, så her trengs det ikke endringer i etablert installasjon/ledningsnett for å installere (kun 230V i hvert punkt). Det mest unike er likevel prisnivået, som bare er en brøkdel av tilsvarende funksjonalitet i andre systemer. Ut over dette er det en viktig forskjell fra andre systemer, at komfyrvakt, vannstopp og andre sikkerhetsprodukter er en integrert del av mTouch Home systemet.


Kan systemet bygges ut?

Det er ingen sentral i systemet så det kan bygges ut, alt pares enkelt opp mot sparepanelene og HUB-en, om man ønsker en app. Man kan dermed starte i det små og utvide med komponent for komponent.

mTouch Home er bygget opp etter et prinsipp om at alt skal fungere i hvert rom, uavhengig av om den trådløse kommunikasjonen er oppe. Dette innebærer at hvert enkelt produkt monteres i aktuelt rom og pares sammen med sparepanelene, med enkel betjening på hvert produkt og på-knapp på baksiden av spare-panelene. Hvis man ønsker app-styring settes aktuelt produkt i parings-modus og vil da dukke automatisk opp i appen. Det trengs ingen PC eller andre spesialverktøy for å programmere mTouch Home.


Kan mTouch Home fungere opp imot andre systemer?

Via mTouch Hub kan man f.eks. bruke Google Home til å styre funksjonene i mTouch Home, med stemmen. Når det gjelder kommunikasjon mot andre systemer, er det laget en enkelt kommunikasjonsadapter, som enkelt kan kobles opp mot andre systemer, slik at man kan samle ulike systemers funksjoner, f.eks. styrt av styrepanelene. Dette kan f.eks. være at ventilasjons- eller alarmanlegget kan settes i ønsket modus, kun ved å betjene hjemme, ute, dag eller natt-funksjonene.


Spar strøm med kortreiste produkter

Hvis man ønsker en topp moderne bolig teknisk sett, som alle kan bruke og som har alle nødvendige funksjoner i samme grensesnitt, er mTouch Home det man trenger.

Videre er det for mange viktig at det er enkelt å spare strøm med systemet, med mTouch Home effektstyring, kan man med enkle grep bestemme hvilket maksforbruk man «aksepterer» på ulike tidspunkt på døgnet, slik at f.eks. varmen i store rom, elbilladeren og platetoppen ikke står på samtidig, da det vil gi et periodisk meget høyt forbruk. Med mTouch Home er det enkelt å sette prioriterte funksjoner til ulike tider slik at man fordeler forbruket ut over døgnet. At Smarthus konseptet er utviklet og produsert i Norge er også viktig for mange, så hvis man ønsker kortreiste produkter er mTouch home et rett valg.