Helgeland Kraft bygger ut Midt-Norge med trygg leverandør

Stor foss i norsk naturlandskap
Publisert 13. oktober 2022

Vi leverer energimateriell til kunder over hele landet. Nå inngår Helgeland Kraft en stor rammeavtale med oss som hovedleverandør.

– Avtalen med Berggård Amundsen gir oss fleksibilitet og forutsigbarhet i et energimarked preget av usikkerhet og lang leveringstid, sier Tommy Thrana, Innkjøpssjef i Helgeland Kraft.

Krigen i Ukraina preger det europeiske energimarkedet, og ubalansen i prisnivåer og forsyningssikkerheten skaper et sårbart system for det norske kraftmarkedet. Det påvirker flere norske bedrifter. Med flere store prosjekter planlagt er det enda viktigere for Helgeland Kraft å spille på lag med en trygg hovedleverandør.

– Det er ingen tvil om at vi er sårbare nå, og vi er avhengige av å ha Berggård Amundsen med på laget om vi skal klare å gjennomføre prosjektene på industriutbygging som vi planlegger for i konsesjonsområdet vårt på Helgeland, sier Tommy.

Berggård Amundsen er totalleverandør til det norske energimarkedet, og har vært en viktig del av Norges energiforsyning siden 1946. Vi kjenner markedet og kundenes behov, og er tilgjengelig for kundene over hele landet gjennom 25 lokale BA Servicesentre.

Det gir stor verdi for Helgeland Kraft og utbyggingen av kraftnettet i Midt-Norge.

– Levering av energimateriell er den viktigste avtalen vi har når vi skal bygge ut kraftnettet, sier Tommy.

– Vi valgte Berggård Amundsen som leverandør til våre prosjekter fordi de hadde de beste betingelsene, nødvendig kompetanse og de riktige produktene til prosjektene våre. I tillegg innfrir de på logistikkløsninger, god service og bærekraft, forklarer han.

En arbeider jobber i en høyspentmast
BREDT PRODUKTSORTIMENT: Det er hele 1500 produkter som er aktuelle for Helgeland Kraft når de kjøper inn energimateriell fra oss. Blant de viktigste produktene er kabel- og linjemateriell. Foto: Helgeland Kraft.

Valgte lokal leverandør

Helgeland Kraft fikk tilbud fra flere leverandører da de skulle velge hovedleverandør av energimateriell. Den lange erfaringen vår innen energiforsyning og vårt komplette lagersortiment var viktig for at vi vant oppdraget.

– Helgeland Kraft er en kunde som handler bærekraftig. De planlegger prosjekter og innkjøp godt, slik at vi kan legge til rette for at de får energimaterialet de trenger fortløpende, sier Arnstein Vesterdal, distriktssjef Energi i Berggård Amundsen Midt-Norge.

– I tillegg er det mye spennende som skjer på Helgeland nå, og gjennom rammeavtalen kan vi bidra med gode ringvirkninger i prosjektene, sier han.

Vi har samarbeidet med Helgeland Kraft tidligere, men rammeavtalen som har en varighet på to år er den største hittil. Helgeland Kraft forteller at det er et stort pluss at vi, som eneste norske grossist, er lokalt tilgjengelig over hele landet.

– Vi har et døgnkontinuerlig behov, og gjennom gode logistikkløsninger fra Berggård Amundsen får vi rask tilgang på vareutvalg og kort leveringstid på produkter til prosjekter. Det er avgjørende for det arbeidet vi driver med, sier Tommy fra Helgeland Kraft.

Leverandørmesse i Mosjøen

7-8. september arrangerte Helgeland Kraft for første gang en energimesse i Mosjøen for leverandører og ansatte.

  • – 21 utstillere
  • – 11 foredrag fra leverandører
  • – Over 500 besøkende

Les mer om Helgeland Kraft og prosjekter i Midt-Norge.

«Vi opplever god kommunikasjon og service med Berggård Amundsen som leverandør. Vi blir ivaretatt, hørt og ser at det er kort vei fra ledelsen og ned til de på gulvet, noe som sørger for effektivt samarbeid.»

– Tommy Thrana, Innkjøpssjef Helgeland Kraft.

Økt fokus på bærekraft

Vi har jobbet systematisk med bærekraft de siste årene. Som bevisst elektrogrosisst, ønsker vi ikke bare å være med på det grønne skiftet og elektrifiseringen av Norge, men bidra til å drive utviklingen.

– At Berggård Amundsen innfrir på flere viktige punkter i bærekraftsarbeidet, samtidig som de har viktig kompetanse og fokus på bærekraft i alle ledd, inspirerer oss til å forplikte oss til enda flere tiltak innen bærekraft, sier Tommy i Helgeland Kraft.

– Det stilles strengere krav til oss og våre leverandører, og da betyr det mye at vi har en løsningsorientert leverandør med på laget som vil samarbeide om å løse utfordringer, sier han.

Nærbilde av Tommy Thrana fra Helgeland Kraft i høstlig naturlandskap.
Tommy Thrana er fornøyd med valget av Berggård Amundsen som leverandør.
Vil du vite mer om hvordan vi jobber med bærekraft?
Les: Bevisst elektrogrossist