Micro Matic: Smarte løsninger til norske bygg siden 1969

En smart styringsenhet montert på en vegg en bolig.
ELITELEVERANDØR: Micro Matic er opptatt av helheten i smarte løsninger.
Publisert 23. mai 2022

Micro Matic Norge AS

  • Etablert: 1969
  • Antall ansatte: 60
  • Hovedkontor: Asker

Høy komfort, økt sikkerhet og lavere energiforbruk er målet til den populære leverandøren. Bli bedre kjent med Micro Matic.

– Vi er opptatt av å tilby kvalitetssikrede, energieffektive løsninger og er spesialister innen effektiv styring av lys, varme og ventilasjon til norske bygg, forteller Trond Svendsen, kundeeier for grossister og elektrokjeder i Micro Matic.

Siden oppstarten i 1969 har Micro Matic vokst fra to til over 60 ansatte. Leverandøren har hovedkontor i Asker og er kanskje best kjent som ekspert på komfyrvakter og termostater.

– Micro Matic består av høyt kompetente og hyggelige fagfolk. Vi vil være en kompetansepartner for våre kunder og strekker oss langt for å skape gode løsninger, sier Trond.

– Vi er opptatt av helheten i smarte løsninger. Våre løsninger setter alltid bærekraft, energieffektivitet og brukervennlighet i sentrum, legger han til.

Satser på kompetanse

– Vi skal bli best på smarte bygg, og våre ansatte er det viktigste verktøyet for å få til dette. Vi investerer mye i kompetansen til våre ansatte og alle deltar regelmessig på flere interne og eksterne kurs slik at de kan hjelpe kundene våre å finne gode løsninger, forteller Trond.

Tre Micro Matic-ansatte jobber rundt et bord og smiler.
TRYGG ARBEIDSPLASS: Trond forteller om et svært godt arbeidsmiljø i Micro Matic der alle jobber for å spille seg selv og kundene gode. – Det er flere som har jobbet her i over 15 til 20 år, forteller han.

– Vi er stolte av å samarbeide tett med Micro Matic. De er en ryddig leverandør av løsninger med god kvalitet, sier Richard Oprann, produktsjef i Berggård Amundsen.

– I tillegg viser Micro Matic at de tar bærekraft på alvor. Blant annet har de fjernet plastlukene på forpakningen og bruker heller bilder for å vise innholdet. Det setter vi pris på, legger Richard til.

Hva er en eliteleverandør?

Berggård Amundsen har 18 eliteleverandører. Dette er viktige leverandører med stor omsetning som det jobbes ekstra tett med, både innen vareutvalg, aktiviteter og kampanjer.

Bli kjent med flere eliteleverandører

Signify – Bærekraftig belysning for fremtiden

TECCON – Den norske leverandøren med verdensledende produkter

Unilamp – En ung aktør med lang erfaring

VIX – Suksess med verktøy som varer

Glamox – Energieffektiv belysning siden 1947

Christer fra kundesenteret til Micro Matic sitter på arbeidspulten sin og smiler.
KOMPETANSEPARTNER: Christer og resten av kundesenteret til Micro Matic står klare til å svare på spørsmål fra kunder på telefon, mail, chat og i sosiale medier.
Produktbilde av Microtemp MTC4 – en styringsenhet for varme med digital skjerm.
POPULÆR TERMOSTAT: MTC4 inkluderer flere nye funksjoner som tilfredsstiller de kommende europeiske kravene til økodesign for komfort og energisparing.

Stor suksess med ny utgave av termostat

2021 var et år preget av leveringsproblemer. Selv en velkjent og etablert leverandør som Micro Matic fikk erfare dette. Derfor besluttet leverandøren å fremskynde utviklingen av den nye utgaven av bestselgeren sin – termostaten MTC.

– MTC4 ble utsolgt på rekordfart. Micro Matic er en leverandør som står for kvalitet og gode tekniske løsninger. Det har de bevist igjen med den nye termostaten, sier Richard.

MTC4 fra Micro Matic

Microtemp MTC4 er en 2-polt 16A «alt-i-ett» urtermostat. Med MTC4 får du:

  • Åpent-vindu-funksjon
  • Lærefunksjon
  • Inngang for eksternt styresignal
  • Innebygget regulatorfunksjon
  • Dobbelt følersystem

Termostaten benytter medfølgende tre meter 12k0hm NTC gulvmåler og er beregnet for montering i standard veggboks eller påveggskappe type MTC-VH.

Se filmen for en kort innføring i hva du kan forvente fra MTC4:

– Vi jobber hele tiden for å utvikle vår produktportefølje. MTC4 er bare et av flere produkter vi har hatt stor suksess med den siste tiden, sier Aleksander Ødegård, produktsjef og leder for produktutvikling for Micro Matic.

Les mer og bestill Microtemp MTC4 i nettbutikken.

Fleksibilitet med Zigbee-plattform

Flere av produktene fra Micro Matic kjører på den velkjente plattformen Zigbee som er en åpen API-plattform. Det betyr at du kan koble sammen alle enheter uavhengig av leverandør på en Zigbee-plattform og styre det smarte bygget sentralt.

– Med alle smarte enheter koblet til samme system blir livet definitivt enklere for sluttbruker. De slipper å laste ned en ny app til hver enhet, forklarer Trond.

Micro Matic vil være en del av det grønne skiftet

Elektrobransjen har en viktig rolle i det grønne skiftet og elektrifiseringen av Norge. Vi må bidra til å drive utviklingen og det er Micro Matic enig i.

– Effektiv styring av lys, varme og ventilasjon er viktige grep for å redusere miljøpåvirkningen til norske bygg. Her er vi sterke, sier Trond i Micro Matic.

Micro Matic har tatt flere grep for å redusere sitt klimaavtrykk. Leverandøren er blant annet Miljøfyrtårnsertifisert og medlem i RENAS og Grønt Punkt for å sikre miljøvennlig drift i henhold til EE-forskriften.

– Vi bruker også 100 prosent resirkulerbar papp og leverer flere produkter i deler for å gi fleksibilitet uten svinn, legger Trond til.

Bærekraft handler om mer enn miljø

– Likestilling er spesielt viktig for oss ettersom vi jobber i en mannsdominert bransje, forteller Trond.

Ved utgangen av 2021 var Micro Matic 11 kvinner og, og 47 menn. Målet er full kjønnsbalanse.

– Micro Matic ønsker å ansette flere kvinner. Til slutt er det likevel alltid kompetansen til den enkelte som avgjør hvem som blir ansatt, legger han til.

– Micro Matic er opptatt av kvalitet – både for kunder, ansatte og miljøet, avslutter han.

Produktbilde av ladetesteren MicroCheck.
LADETESTER: En god ladetester hjelper deg med sluttkontroll, feilsøking og funksjonstesting. Micro Matics MicroCheck har blitt svært populær til testing av Mode 3 Type 2 ladestasjoner til elbil.

BA-Skolen: Slik dokumenterer du installasjon av ladestasjon

Det er strenge krav som må følges ved installasjon av ladestasjoner. Kravene gjelder både dokumentasjon, prøving og funksjonstesting.

I BA-skolen finner du et lynkurs fra Micro Matic om hvordan du funksjonstester en ladestasjon i henhold til kravene i FEL §12 og NEK 400 ved hjelp av en ladetester.

Kurset er gratis og tilgjengelig for alle våre kunder.

Har du ikke tilgang til Motimate?
Slik logger du deg på BA-skolen og Motimate.

Ta lynkurs i dokumentasjon ved installasjon av ladestasjoner

Les mer og bestill MicroCheck i nettbutikken.

Elektrifiseringen av Norge og det grønne skiftet - Vårt ansvar og våre muligheter
Bevisst elektrogrossist