Ny eliteleverandør som satser stort på elektrifisering

fugleperspektiv over Nexans fabrikk i Halden som produserer undersjøiske kabler for et fransk havvind-prosjekt, som ligger ved havet ved siden av et skogsområde.
ELITELEVERANDØR: Nexans er en ledende leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler, og er blant verdens ledende innen offshore kontrollkabler og høyspente sjøkabler.
Publisert 9. februar 2023
Kategorisert under:
Bevisst elektrogrossist Leverandør

Dette er Nexans

  • Etablert: 1915
  • Eliteleverandør siden: 2023
  • Ansatte: 1700 i Norge
  • Hovedkontor: Oslo

Kabelgiganten har produsert kabel på norsk jord siden 1915, og har mål om bli verdensledende innen bærekraftig elektrifisering. Det er av betydning når de nå knytter tettere bånd med Berggård Amundsen.  

Nexans og Berggård Amundsen deler syn på hvilke produkter, løsninger og tjenester som skal til for å elektrifisere samfunnet. Vi er også begge enige i at elektrobransjen har et viktig ansvar for at elektrifiseringen av Norge skjer fort nok.

– Vi i Nexans er derfor glade for muligheten til å samarbeide med Berggård Amundsen utover kjøp, salg og distribusjon av produkter, sier Morten Sundland, salgssjef Building i Nexans Norge.

Nexans er fra før energipartner hos Berggård Amundsen. Fra 1. januar 2023 er de også eliteleverandør. Som eliteleverandør skal de blant annet styrke kapasiteten vår innen segmentene Samferdsel og E-verk der behovet for smarte løsninger og pålitelige kabler er større enn noen gang.

Kjell Rune Westby, produktsjef i Berggård Amundsen, er svært fornøyd med å ha Nexans på laget.

– Nexans er både en energipartner, en av de største leverandørene vi har og en god samarbeidspartner over flere produktsegmenter. De leverer produkter i hele bredden, og sammen utfyller vi hverandre godt, sier Kjell Rune.

Dronofoto av Nexans-fabrikk på Langhus
VERDENSLEDENDE I BRANSJEN: I Norge ligger hovedkontoret i Oslo og de norske fabrikkene ligger på Rognan, Langhus og i Halden. Samtidig er eliteleverandøren til stede i 42 land og har 25.000 medarbeidere i sitt globale nettverk.

Produserer for norske forhold

Gjennom automatiserte prosesser, klarer Nexans å produsere og levere produkter i høykostlandet Norge. Målet er 95 prosent nordisk produksjon i løpet av 2025.

– Det er kort vei mellom produksjon og leverandør, og sortimentet er utviklet i samarbeid med våre kunder lokalt, tilpasset norske forhold og norsk installasjonspraksis. Det bidrar til smarte og innovative løsninger, sier Morten.

– Nexans er en kvalitetsleverandør som legger store ressurser i å lage produkter for norske forhold. Selskapets geografiske plassering på Langhus, kun en liten gåtur fra hovedkontoret vårt, gir våre kunder god tilgang på et bredt sortiment med lavt transportrelatert CO2-avtrykk, sier Kjell Rune i Berggård Amundsen.

Sortimentet består blant annet av installasjonskabler, varmekabler, e-verks- og kraftkabler, industrikabel, marine- og offshorekabler, sjøkabler, fiberkabler og telekabler.

Du kan kjøpe produktene til Nexans på ditt lokale BA Servicesenter eller i nettbutikken.

 

en elektriker med langt brunt hår og arbeidsklær som legger kabel på en betongplatting.
VIKTIG PRODUKTNYHET: TQXP-varmekabelen er tynnere og lettere, og bidrar til mindre belastning på nakke og skuldre for installatører.

­Norges mest populære varmekabel er oppgradert

Nexans’ blå varmekabel TKXP har vært den mest populære blant elektrikere i generasjoner, og nå er produktet oppgradert og lansert som TQXP. Nyheten er siste skudd på stammen i en lang rekke kabelinnovasjoner fra fabrikken i Langhus.

– En av de viktigste oppdateringene er at blyet i varmekabelen er erstattet med mer miljøgunstige materialer, sier Bjørn Aaserud, leder av produktavdelingen i Nexans.

– Kabelen brukes på flere steder, den er rimeligere i innkjøp og mye lettere å jobbe med for installatører. Den lave vekten til TQXP betyr at elektrikere kan legge dobbelt så store arealer som tidligere, og likevel håndtere en lettere kabelkveil, sier Bjørn.

TQXP leveres i hele spekteret fra 200W til 3300W, har mangetrådet retur- og jordleder, og er laget for å være ledende i markedet på kvalitet og levetid.

– Nexans er tradisjonelt sterke på varmekabler i det norske markedet, og en fullverdig leverandør til prosjektene vi har. TQXP-serien er en mer miljøvennlig varmekabel som vil være tilgjengelig lokalt via lagrene våre, sier Kjell Rune.

Bli bedre kjent med den nye varmekabelen TQXP her.

Hva er en eliteleverandør?

Berggård Amundsen har 19 eliteleverandører. Dette er viktige leverandører med stor omsetning som det jobbes ekstra tett med, både innen vareutvalg, aktiviteter og kampanjer.

Bli kjent med flere eliteleverandører:

– innsiden av en kabelfabrikk på Langhus med mange kabelprodukter i blå farge på rekke og rad.
KARBONNØYTRALE INNEN 2026: Nexans Langhus har som mål å være karbonnøytrale innen 2026, og er den andre Nexansfabrikken i verden som fikk full kontroll over energiforbruket, og dermed en ISO 50001-sertifisering med mål om fem prosent årlig reduksjon av energiforbruk.

­Felles bærekraftsmål

Berggård Amundsen og Nexans er opptatt av bærekraftige løsninger og jobber mot konkrete, felles mål om å kutte CO2-avtrykk på forpakning og transport.

– Sammen med Berggård Amundsen skal vi spesialtilpasse produkter for kunden, kutte i emballasje og forpakning, og tilby korte transporter, sier Bjørn i Nexans.

I likhet med Berggård Amundsen, har Nexans utformet en tydelig, forpliktende og bærekraftig forretningsplan som omfatter både sosiale, økonomiske og miljømessige aspekter. Planen gir blant annet føringer på at produktene skal ha lang holdbarhet, og at selskapet skal utvikle løsninger som oppfyller høye krav og regelverk.

– Bærekraft vil bli enda viktigere for oss i 2023. Et prosjekt vi har stort fokus på er Tromløp, en innovativ miljøvennlig returtjeneste for brukte kabeltromler. Tjenesten bidrar til mindre bruk av ressurser og reduserte kostnader for kunden, sier Morten i Nexans.

– et diplom som gir Berggård Amundsen Platinum i EcoVadis, der det står følgende på engelsk: «Nexans SA (Group) has been awarded a Platinum medal as a recognition of their EcoVadis Rating, October 2022».
PLATINUM TRE ÅR PÅ RAD: Anerkjennelsen fra den uavhengige bærekraftvurderingstjenesten EcoVadis hever stadig listen for Nexans egne ambisiøse mål og eksterne bærekraftsforventninger.

Nexans fortsetter bærekraftssatsingen

Platinum EcoVadis-medaljen plasserer Nexans blant topp én prosent av selskaper i industribransjen vurdert av EcoVadis. Vurderingen reflekterer Nexans nåværende innsats og utfordringer, og gir veiledning om hvordan Nexans kan styrke bærekraftsarbeidet.

–  Vi er stolte over å bidra i arbeidet med å være blant de beste bedriftene som EcoVadis vurderer. Det gir oss et godt utgangspunkt for videre utvikling. Eksempelvis bruker vi vurderingen til å evaluere våre leverandørers bærekraftsarbeid, sier Bjørn.

– Nexans og Berggård Amundsen utfyller hverandre på en slik måte at nødvendige produkter, løsninger og tjenester når frem til markedet til riktig tid og kost med minst mulig klima- og miljøbelastning, sier Morten.

– Slik kan vi tilby fremtidsrettede løsninger som samfunnet trenger nå, og flere tiår fram i tid, avslutter han.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber med bærekraft?
Les: Bevisst elektrogrossist