Ny håndbok: Bygg bedre veier og tunneler

dronebilde av veien som kommer ut av en tunnel fra et fjell, med vann på hver side.
VEI OG TUNNEL OVER HELE LANDET: Med Prysmian Group har vi laget en håndbok for vei og tunnel.
Publisert 8. april 2022
Kategorisert under:
Kompetanse Leverandør
Vi sikrer leveransene dine til prosjektene på vei og tunnel.
Les mer om vårt tilbud

Vi satser som aldri før innen samferdsel, og i vår nye håndbok finner du produktene og kompetansen du trenger for å lykkes med vei- og tunnelprosjekter.

– Vi skal være grossisten som hjelper kunden å lykkes. Når kunden lykkes, gjør vi det også, sier Kjell Rune Westby, produktsjef for kabel i Berggård Amundsen.

Det er stor variasjon i klima, værforhold og veiforhold mellom nord og sør, kyst og innland her til lands. Å planlegge effektive vei- og tunnelprosjekter av høy kvalitet krever derfor at du setter deg inn i flere forskrifter, normer og anbefalinger.

For å gi deg det beste utgangspunktet har vi laget en håndbok for vei- og tunnelprosjekter sammen med Prysmian Group. Der har vi samlet nødvendig informasjon, oversikter og produktkataloger på ett og samme sted.

– Håndboken er et verktøy og oppslagsverk for deg som prosjekterer og installerer kabler til vei og tunnel, forklarer Kjell Rune.

Bilde av Kjell Rune Westbye, produktsjef for kabel i Berggård Amundsen.
PRODUKTSJEF: Kjell Rune Westby i Berggård Amundsen bistår deg i å finne de beste løsningene for vei- og tunnelprosjektene dine.

Alt på ett sted: en guide til vei og tunnel

– I dag må du innom mange forskjellige nettsider, håndbøker og instanser før du setter i gang med et nytt vei- eller tunnelprosjekt. Det er vanvittig mange krav du må holde deg oppdatert på til enhver tid. Derfor så vi behovet for et enkelt, men nyttig verktøy for samferdselsprosjekter, sier Kjell Rune.

I vei- og tunnelhåndboken finner du henvisninger til nyttige lover, forskrifter, normer og anbefalinger, blant annet til Statens Vegvesens Driftshåndbøker, NEK, REN og lov om offentlig anskaffelse.

Som kompetansegrossist passer vi på at alle henvisninger er oppdatert til de nyeste versjonene, slik at alle kunder som satser på vei og tunnel har et hjelpemiddel i årene som kommer.

SKjermdump av håndbok for vei- og tunnelprosjekter
Last ned håndboken her
Håndbok for vei og tunnel

Godt samarbeid gir god kvalitet

Kabler til vei- og tunnelprosjekter må tåle kulde, salt og vann fra veiene, og UV-lys fra både solen og lamper. For å bidra til effektive og gode prosjekter med så lave kostnader som mulig, begrenset vedlikeholdsbehov og lang levetid, inneholder vei- og tunnelhåndboken også produktkatalog med produkter fra PipeLife, Melbye og Prysmian Group.

Alle produktene får du tak i hos oss. Enten på sentrallageret på Langhus, eller ved å kontakte ditt lokale BA Servicesenter.

– Vi i Prysmian Group har de riktige produktene for vei- og tunnelprosjekter, og har jobbet lenge innenfor dette segmentet. Derfor er det viktig for oss å ha en god distribusjonspartner og grossist med på laget. Og det er akkurat det Berggård Amundsen er for oss, sier Roger Nilsen i Prysmian Group. Han er regionsansvarlig selger for Østfold, Telemark, Vestfold, Buskerud, Agder og Rogaland, samt Samferdselsansvarlig Norge.

«Det er viktig for oss å ha en god distribusjonspartner og grossist med på laget. Og det er akkurat det Berggård Amundsen er for oss.»


– Roger Nilsen, regionsansvarlig selger i Prysmian Group.

et bilde som viser to sider i håndboken, som forteller om lover, regler, forskrifter og anbefalinger i vei- og tunnelprosjekt.
HOLD DEG OPPDATERT: Håndboken er både digital og fysisk, og holder deg alltid oppdatert på de nyeste versjonene av alle lover, forskrifter, normer og anbefalinger.

Voksende marked

I tillegg til henvisningene til lover, regler og forskrifter, er håndboken også et kombinert oppslagsverk for å hjelpe deg å ta de beste valgene underveis i prosjektene, uansett hvor i landet du skal bygge vei og tunnel. Håndboken er full av produkter til alle vei- og tunnelprosjekter, uansett hvilke rør og kabler du trenger fra Prysmian Group, Pipelife og Melbye.

– I samarbeid med Berggård Amundsen ligger vi langt fremme i et marked som er enormt stort – og som bare vil fortsette å vokse de neste tiårene, sier Roger i Prysmian Group.

Vi i Berggård Amundsen hjelper deg å beholde kontrollen fra start til slutt i prosjektet. Vi sørger for riktig logistikk og transport, og sikrer at du får varene du trenger levert dit du ønsker til rett tid.

Vi arrangerer seminar om vei og tunnel på Eliaden
Les mer og meld deg på