Energieffektivt rigget for vekst

solcelleanlegg på tak

Mandag 19. august flyttet vi til nytt og større sentrallager og hovedkontor i Berghagan Næringspark på Langhus. De gamle lokalene på Ski har vi for lengst vokst ut av, og på det nye sentrallageret har vi doblet lagerkapasiteten og modernisert logistikkløsningene. Dette gjør at vi vil pakke varene på en mer miljøvennlig måte slik at 30.000 færre esker vil sendes ut til kunder og våre 25 servicesentre.


Miljø og bærekraft har vært viktig i oppføringen av det nye bygget. I tillegg til at bygget er meget energieffektivt (A-bygg), er hele 2.000 kvadratmeter av taket dekket av solcellepaneler. Dette gjør at vi er selvforsynt med energi. Den egenproduserte strømmen forsyner også de førti laderne som sørger for at ansatte og gjesters elbiler får påfyll.

– Både solenergi og elbillading er forretningsområder vi jobber mye med, så det var et naturlig valg å utnytte den omfattende kompetansen vi har på dette i eget bygg, forteller administrerende direktør Hege Amundsen Elvestad som er tredje generasjon ved roret i familiebedriften.

I det nye sentrallageret er det lagt stor vekt på effektiv varehåndtering, pakking og ekspedering. AutoStore-anlegget er kraftig utvidet og de moderne løsningene gir en rekke fordeler, både for kundene, de ansatte og ikke minst miljøet. Hovedkontoret er også tydelig modernisert med naturlig lys gjennom store vinduer, bruk av farger, tepper og dekor som skal bidra til hjemlig trivsel i de aktivitetsbaserte kontorlokalene. I kombinasjon med gode og fleksible digitale løsninger, legger dette svært godt til rette for samarbeid, trivsel og læring.

– Det er utrolig godt å komme i hus, forteller Hege. Både bygge- og flytteprosesser er krevende og tar uunngåelig noe fokus bort fra det vi egentlig skal drive med: å hjelpe kundene våre med å lykkes! Nå ser vi frem til å ønske både kunder og samarbeidspartnere velkommen hjem til oss, til å ha god plass både til dagens drift og til å fortsette veksten i årene fremover!


Utbygger for det kombinerte kontor- og næringsbygget på 14.000 kvadratmeter er Anthon B Nilsen Eiendom, med Veidekke Logistikkbygg som totalentrepenør. Berggård Amundsen leier bygget av gårdeier Pareto Eiendomsfellesskap.