Signify: Bærekraftig belysning for fremtiden

Lyst kontorlandsskap med en grønn plante i midten, glassvegg på venstre side og trevegg på høyreside med bord og stoler i forgrunnen og hvite lamper i taket
ELITELEVERANDØR: Signify er verdensledende innen belysning. Bli bedre kjent med leverandøren.
Publisert 3. juni 2022

Dette er Signify

  • Etablert: 2016
  • Tidligere kjent som: Philips Lighting
  • Ansatte: 40 i Norge
  • Hovedkontor: HasleLinje på Økern i Oslo

–Vi jobber hver dag for å utvikle belysningsindustrien, og er opptatt av å levere produkter, systemer og tjenester av høy kvalitet, forteller Tord Christensen, Country Manager i Signify Norge.

– Innovasjon og bærekraft er i vårt DNA, legger han til.

Signify, tidligere Philips Lighting, har vært verdensledende innen belysning i over 130 år. Internasjonalt har selskapet cirka 39.000 ansatte fordelt på 70 land. I Norge holder leverandøren til på HasleLinje i Oslo med rundt 40 ansatte.

– Vi er litt som en familie her i Norge, hvor vi deler kunnskap og inkluderer hverandre i arbeidsprosessene. Vårt hovedfokus er å være der for våre kunder og hjelpe med overgangen til mer bærekraftige alternativer innen belysning, sier Tord.

– I november 2020 ble vi karbonnøytrale, og bruker 100 prosent elektrisitet fra fornybare kilder. Det er vi stolte av, tilføyer han.

Hva er en eliteleverandør?

Berggård Amundsen har 18 eliteleverandører. Dette er viktige leverandører med stor omsetning som det jobbes ekstra tett med, både innen vareutvalg, aktiviteter og kampanjer.

Bli kjent med flere eliteleverandører

Micro Matic – Smarte bygg siden 1969

Signify – Bærekraftig belysning for fremtiden

TECCON – Den norske leverandøren med verdensledende produkter

Unilamp – En ung aktør med lang erfaring

Glamox – Energieffektiv belysning siden 1947

Sirkulær belysning som kan repareres og gjenbrukes

For tiden satser Signify på sirkulære alternativer innen belysning. I løpet av 2025 skal hele 32 prosent av selskapets inntekstsstrøm være fra sirkulære produkter og tjenester. Målet er å lage produkter med lang levetid som kan repareres, oppgraderes og brukes om igjen.

– Det skal vi oppnå ved hjelp av 3D-printede armaturer, produkter designet for sirkulær økonomi og lys som en tjeneste, sier Tord.

Lys som en tjeneste betyr at Signify tar på seg design, installasjon og drift, slik at kunden kan velge å kjøpe kun lyset og ikke armaturene.

– Slik bidrar vi til å sikre livssyklusen til armaturene, og dermed ivareta bærekraft.

Portrettfoto av Tord Christen, Country Manager i Signify Norge, som smiler og har på seg lyseblå skjorte og grå dressjakke, og som lener seg på et høytstående bord med hendene i kors
REDUKSJON I KARBONAVTRYKK: Tord kan fortelle at Signifys 3D-printede produkter har et CO2-avtrykk som er 50 prosent mindre enn et støpt produkt. FOTO: Erik Burås / STUDIO B13.

Frode Johannessen, produktsjef i Berggård Amundsen, er godt fornøyd med samarbeidet.

– Vi er stolte av å ha Signify med på laget. De scorer høyt på det vi synes er viktig, blant annet arbeidet med å ivareta bærekraft og det å bidra til grønn omstilling og redusert miljøbelastning.

– Det at Signify nå har blitt et karbonnøytralt selskap gjør dem til en foregangsbedrift i Norge. Å bli karbonnøytral krever en helhetlig tilnærming, og det blir spennende å være med på reisen der Signify jobber med å kunne tilby kunden enda flere sirkulære alternativer innen belysning, legger Frode til.

Grå 3D-printer som produserer en lampe i en sterk grønnfarge
EGET DESIGN: Med 3D-printing kan du designe tilpassede lamper. Etterspørselen på egendesignet 3D-print ved store byggeprosjekter blir stadig større, sier Tord.

Fokus på bærekraft med 3D-printet belysning

Signifys 3D-printede lamper er laget med fokus på bærekraft, og basen består av kraftig høykvalitets 100 prosent resirkulerbar polykarbonat.

– 3D-printet belysning er kanskje noe av det mest spennende vi leverer til våre kunder. Vi bruker ingen maling, lim eller skruer, bare ren plast. Lampene har også færre deler og veier kun to tredjedeler av et tradisjonelt armatur, noe som igjen gir 35 prosent i CO2-besparelser på frakt, forklarer Tord.

– Du kan designe egne lamper tilpasset det uttrykket du ønsker, og få de 3D-printet. I tillegg er det gjenbrukbart, slik at du kan ta produktet tilbake og enkelt lage nye produkter av materialet, legger han til.

To bilder i ett hvor det bildet til venstre viser en mann som sitter ved et barbord og leser og smiler med fem røde lamper over seg i et rom med grått murtak og hvor bildet til venstre viser downlights bort i en hvit gang med grått gulv og en grønn palme i enden av gangen
BELYSNING ETTER BEHOV: Pendel BA-serien og GreenSpace Downlight.

Pendel BA-serien fra Signify

BA-serien består av en rekke pendler som kommer i forskjellige farger og teksturer. Med Pendel BA-serien får du:

  • Velg mellom flere farger og teksturer til pendel og ledning
  • Mulighet for å skreddersy armatur og holdere etter behov
  • Egnet for gjennomgangskobling

Armaturer er designet for lav miljøpåvirkning. Signify optimaliserer utformingen av armaturene sine for å redusere  miljøpåvirkningen ytterligere. Bruken av lette materialer reduserer karbonutslipp under produksjon og reduserer armaturens vekt for å minimere fotavtrykket fra transport.

3D-armaturene i Pendel BA-serien kan alle spesiallages i forskjellige farger og teksturer, og både armatur og holdere kan justeres etter behov.

Les mer og bestill Pendel BA-serie i nettbutikken.

En lysere fremtid

Kjerneverdiene til Signify er knyttet til innovativitet og bærekraft, og de ønsker å bidra til å drive utviklingen av bærekraftig belysningsestetikk i mange år fremover.

– Ved å endre måtene lys produseres og brukes, ønsker vi å forbedre folks liv, samtidig som det gir en positiv innvirkning på planeten vår, slår Tord fast.

En kvinne jobber på kveldstid opplyst av en lampe.
BÆREKRAFTIG BELYSNING TIL ALLE: Ved hjelp av Signify Foundation bidrar Signify til at tidligere mørklagte deler av verden får lengre dager. I 2020 lyste de opp livene til hele 6 millioner mennesker i Asia, Afirka og Latin-Amerika.

BA-skolen: Tilby energieffektive løsninger med smarte armaturer

Som installatør er det viktig at du tar gode valg som er energieffektive for kundene dine.

I BA-skolen finner du et nyttig lynkurs fra Signify om hvordan du kan tilby energieffektive og enkle løsninger til dine kunder ved å skifte til smarte armaturer.

– Som installatør ønsker du å gjøre jobben mest mulig effektivt. Med trådløse armaturer sparer du deg for mye manuelt arbeid. De byttes 1 til 1 og styres elektronisk, noe som også forenkler jobben din som montør, forteller salgssjef i Signify, Are Haagensen.

Kurset er gratis og tilgjengelig for alle våre kunder.

Har du ikke tilgang til Motimate?
Slik logger du deg på BA-skolen og Motimate.

Ta lynkurs i dokumentasjon ved installasjon av ladestasjoner