TECCON: Den norske leverandøren med verdensledende produkter

To menn i arbeidsklær sitter med en kabelboks fra TECCON mellom seg og ser mot kamera.
BÆREKRAFT I BOKS: TECCON har fokus på miljø, og har markedets mest brukervennlige og effektive emballasjesystem for kabel og ledning. Anti Twin® er 100 prosent resirkulerbar! Foto: TECCON
Publisert 15. juni 2022
Daglig leder Rune Melkevig står foran en hvit vegg og smiler til kamera.
DAGLIG LEDER: Rune Melkevig styrer TECCON-skuta fra skjærgården på Randaberg utenfor Stavanger. De har stødig kurs mot en bærekraftig fremtid. Foto: Nina Hognestad/TECCON

Hver dag produseres 43 kilometer kabler og ledninger på TECCONs fabrikk på Randaberg. Bli kjent med leverandøren som gir norsk kvalitet på konkurransedyktige produkter.

TECCON er en norskeid og lokal produsent av kabler og ferdigtrukkede rør, og har siden 1988 holdt til i skjærgården på Nord-Jæren. Fabrikken på 12 000 m2 er automatisert med 16 roboter, og bedriften har 45 ansatte på Mekjarvik utenfor Stavanger.

Fra mandag til fredag hver uke jobber TECCONs ansatte i skift gjennom hele døgnet for å produsere produkter som sendes til samarbeidspartnere rundt om i landet.

Effektive og konkurransedyktig kabler

Som den første bedriften i verden med ferdigtrukkede K-Rør som er opptil 50 millimeter, er målet til TECCON å fortsette utviklingen som en ledende leverandør i Norge og i verden. TECCON samarbeider med elektrikere i ulike bedrifter for å hele tiden kunne tilby produkter som er enkle og effektive for installatøren.

– Vårt mål er å tilby produkter som kan støtte elektrikerne i utfordringene de møter på i løpet av arbeidsdagen, sier Rune Melkevig, daglig leder i TECCON.

Årets leverandør 2021

I 2021 ble TECCON kåret til Årets leverandør hos Berggård Amundsen. Det er et resultat av en god score etter hvert kvartal, som viser leveringskvalitet, leveringsevne og omsetnings- og salgsutvikling.

Produktsjef Kjell Rune Westby i Berggård Amundsen er godt fornøyd med utviklingen Berggård Amundsen har hatt sammen med TECCON.

– TECCON er en leverandør vi har god dialog med, både når det gjelder nye og eksisterende produkter, sier Kjell Rune.

– Det er rett og slett et veldig godt samarbeid, som bare har blitt bedre de siste årene. TECCON er en leverandør vi kan stole på at alltid leverer som de skal og som de sier, legger han til.

Hva er en eliteleverandør?

Berggård Amundsen har 18 eliteleverandører. Dette er viktige leverandører med stor omsetning som det jobbes ekstra tett med, både innen vareutvalg, aktiviteter og kampanjer.

Bli kjent med flere eliteleverandører

Micro Matic – Smarte løsninger til norske bygg siden 1969

Signify – Bærekraftig belysning for fremtiden

TECCON – Den norske leverandøren med verdensledende produkter

Unilamp – en ung aktør med solid erfaring

VIX – Suksess med verktøy som varer

Glamox – Energieffektiv belysning siden 1947

Verdensledende utvikling

TECCON har de siste årene satset på å videreutvikle og produsere Tec Flex, som en del av Prefix®-produktserien sin.

Tec Flex er en fleksibel installasjonskabel som kan brukes inne, ute, nedgravd, i rør og i lukkede kanaler. Kabelen kan også brukes der det er behov for en forhøyet strømføringsevne.

– Dette er verdens første produktserie som gir elektrikeren ferdigtrukket rør som kan ligge er opp til 50 millimeter. Det er vår største hovedsatsing fremover, og det er en stor hjelp for effektivt arbeid hos elektrikere og installatører, sier Rune i TECCON.

Prefix® er et av TECCONs egne patenter, som er utviklet av ansatte med bred erfaring som elektrikere og elektromontører. Ferdigtrukket Tec Flex er tilgjengelig mellom 32-50 millimeter.

Les mer om Tec Flex i nettbutikken.

Her kan du legge til TECCONs produkter i din egne minikatalog.

Bevisst på bærekraft

TECCON holder til på Vestlandet, og de aller fleste kundenes deres har sentrallagrene på Østlandsområdet. For å frakte produkter på tvers av landet bruker TECCON jernbanen flittig.

– Omtrent 90 prosent av logistikken vår går på jernbanen. Det er et bevisst valg vi har tatt for å ta hensyn til miljøet, og et tett samarbeid vi gjør med kunder som Berggård Amundsen for å forbedre og optimalisere leveransene våre, sier Rune.

Berggård Amundsen og TECCON jobber i tett samarbeid for å utvikle og utarbeide bærekraftmål i tiden fremover.

TECCON har et stort fokus på bærekraft og miljøet i flere deler av bedriften. Flere av selgerne i bedriften kjører elbil ute i felt, og TECCON har vært sertifisert Miljøfyrtårn siden 2011. De har også hatt fokus på søppel, kildesortering og gjenbruk over lang tid.

Flere av produktene til TECCON er registrert og godkjent til bruk i svanemerkede bygg, og Anti Twin-esken er laget av 100 prosent resirkulerbar papp

– Vi er bevisste på å gjenbruke eller gjenvinne materialer og svinn fra produksjonen når vi utvikler og produserer nye produkter, sier Rune.

«I TECCON har vi som mål å alltid være den lokale leverandøren av gode, kortreiste kvalitetsprodukter. Vi strekker oss langt for kundene våre, og jobber for å være deres foretrukne leverandør»

– Rune Melkevig, daglig leder i TECCON

BA-skolen: Slik løser du problemet med for liten føringsvei

Gjennom BA-skolen får du faglig påfyll som vedlikeholder og utvikler kompetansen din. Dette gjør igjen at du som kunde av Berggård Amundsen er mer konkurransedyktig og ettertraktet i markedet.

I BA-skolen finner du lynkurs fra TECCON om hvordan du kan løse utfordringen når du har lagt opp for liten føringsvei med PFXP LX90-kabelen.

Kurset er gratis og tilgjengelig for alle våre kunder.

Har du ikke tilgang til Motimate?
Slik logger du deg på BA-skolen og Motimate.

Ta lynkurs i hvordan du kan løse problemet med for liten føringsvei.