Unilamp: En ung aktør med solid erfaring

Stort, lyst og moderne kjøkken med kjøkkenbenk i hvit marmor, hvite underskap, overskap i lys eik og sorte detaljer rundt vinduer samt sorte lamper som henger over kjøkkenbenk.
GRØNT SKIFTE I FOKUS: Eliteleverandøren Unilamp setter søkelys på energibesparende løsninger i produktutviklingen.
Publisert 27. juni 2022

Dette er Unilamp

  • Etablert: 2013
  • Eliteleverandør siden: januar 2021
  • Ansatte: 35
  • Hovedkontor: Skytta på Østlandet

Energieffektiv og moderne belysning for små hus, store haller og alt imellom inspirerer Unilamp til å utvikle nye produkter og løsninger. Les videre og bli kjent med eliteleverandøren.

– Vi jobber med tekniske belysningsprodukter som en elektriker monterer i løpet av en arbeidsdag. Det gjelder alt fra privat- og fritidsboliger til større prosjekter innen kontor, industri og sport, forteller Ståle Brandt, markedssjef i Unilamp.

De startet som en liten tremannsbedrift i 2013. I dag teller Unilamp 35 ansatte i Norge og Sverige. Basen ligger sentralt plassert på Skytta industripark mellom Oslo og Gardermoen. Her har Unilamp både kontorer, lager og showroom.

Kontorbygg med Unilamp-logo på vegg og Unilamp-lastebil parkert i front.
EN KJENNING I BRANSJEN: I løpet av kort tid har Unilamp etablert seg med nyskapende og moderne belysnings-teknologi.

Hva er en eliteleverandør?

Berggård Amundsen har 18 eliteleverandører. Dette er viktige leverandører med stor omsetning som det jobbes ekstra tett med, både innen vareutvalg, aktiviteter og kampanjer.

Bli kjent med flere eliteleverandører:

Micro Matic – Smarte bygg siden 1969

Signify – Bærekraftig belysning for fremtiden

TECCON – Den norske leverandøren med verdensledende produkter

Unilamp – en ung aktør med solid erfaring

Glamox – Energieffektiv belysning siden 1947

– Det er hyggelig å jobbe i elektrobransjen

Brandt forteller at kunnskapsbasert salg og faglig utvikling er en viktig del av forretningsmodellen.

– Selskapet er startet og driftet av folk som har vært i bransjen i mange år. Vi er medlem av mange ulike bransjeorganisasjoner for å holde oss faglig oppdatert. I tillegg er vi godt rustet for intern opplæring. Unilamp-skolen for nyansatte er et godt eksempel, forteller Ståle.

Han mener det er avgjørende å holde seg oppdatert på normer, regler og den tekniske utviklingen – fordi mange prosjekter både fordrer belysningsteknisk kunnskap og datatekniske ferdigheter.

– Vi er opptatt av å ha programvaren som trengs og ansatte som har kunnskapen, forteller markedssjefen.

Unilamp er et selskap der flere har jobbet i mange år, der få slutter og mange kommer tilbake. Ståle tror en flat struktur, åpenhet og det sosiale er viktige årsaker.

– Jeg tror det ligger mye i å få bryne seg på faglige utfordringer. Også er det jo veldig hyggelig å jobbe i elektrobransjen. Ikke minst har vi mange positive kunder som bidrar til hyggelige dager på jobb.

Portrettbilde av Ståle Brandt i Unilamp.
BRANSJEVETERAN: Ståle har vært i bransjen i 30 år og har fulgt utviklingen – både den tekniske og den grønne.

Alt skal være dimbart

Unilamp er kjent for sine enkle, rene armaturdesign kombinert med unike optiske løsninger og den nyeste LED-teknologien på markedet. Tekniske detaljer som tilkoblinger, montasjemetoder og fysiske mål er tilpasset kravene som stilles fra elektrogrossister, elektrikere og installatører.

Når det gjelder LED har leverandøren ekstra søkelys på dimme-egenskaper og energieffektive løsninger.

– De fleste velger jo primært LED for å spare strøm. Og alt skal være dimbart, sier Ståle.

Stort vaskerom med hvite vegger, gulv, tak, skap og hvitevarer med downlights i taket.
TIDLØS OG SØMLØS BELYSNING: Unilamp leverer praktiske, klassiske og moderne løsninger.

Downlights med unike egenskaper

Unilamp ligger heller ikke på latsiden når det kommer til produkter, og den populære downlights-serien Gyro er kontinuerlig i utvikling. Med den nyeste modellen kan du vippe lyset i alle retninger, og det elegante designet med tynnere flens skaper en fin overgang mellom tak og downlight.

Nye Gyro har linseteknologi for redusert blending og jevnere lysbilde. Og med de beste egenskapene for fargegjengivelse for LED (Ra95+) kombinert med unike dimme-egenskaper blir det enkelt å glemme tradisjonell halogenbelysning.

– Dette er i hovedsak innendørsprodukter for bruk i hus og fritidsbolig. Samtidig utvikler vi hele tiden nye utendørsprodukter – alt fra det enkle som skal henge på hytteveggen til tyngre produkter for offentlige bygg, forteller Ståle.

Les mer og bestill Gyro fra Unilamp i nettbukken.

Gyro GO er et rimeligere alternativ for deg som monterer mye downlights. Se filmen og finn ut mer om den:

Satser på sport, industri og lager

Unilamp er også store i næringsmarkedet og satser tungt på belysning for industri, lager og sportshall.

– Her snakker vi kraftige armaturer med ny linseteknologi som kan styre lyset og effekten på en helt annen måte, sier Ståle som stolt melder om at Unilamp nå er godt i gang med et stort prosjekt i et distribusjonsbygg hos Motek AS i Oslo.

– Vi vant oppdraget på grunn av linseopptikken i lagerdelen, forteller han.

Ønsker mer fokus på energieffektiv belysning

Noe av det rimeligste du kan gjøre for å være mer energieffektiv er å bytte ut belysningen. Selv om du byttet til LED for ti år siden, får du mye mer effektive produkter i dag. Utviklingen går raskt, og Unilamp jobber parallelt med å utvikle nye og energieffektive løsninger

– Jeg har vært i bransjen i 30 år og føler at jeg har vært med på det grønne skiftet like lenge. I denne bransjen stopper aldri utviklingen.

Unilamp har utviklet løsningen «verktøyløst bytte». Armaturene som leveres med dette systemet har en løs utskiftbar lysplate, med alle driftskomponenter. Denne er tilkoblet armaturens koblingsstykke eller gjennomgangskobling med en dekket (IP20) hurtigkobling.

Det gjør det mulig å bytte platen uten å bytte armatur og tilførselskabler. Man gjør som man gjorde tidligere – bytter selve lyskilden.

Mannlig elektriker monterer universalarmatur i tak.
TYFON: Denne LED universalarmaturen er klargjort for verktøyløst bytte for forenklet service og vedlikehold.

– Vår Enøk-armatur EcoLED startet med et forbruk på 13,7W/900 lumen. I dag har samme armatur et forbruk på 8W med samme lysstyrke. Det tilsvarer en effektivitetsforbedring på 40 prosent. Sammenlignet med kompaktlysrør i tilsvarende armatur er besparelsen mer enn 70 prosent, forteller Ståle.

– Utvikling av bærekraftige og energieffektive løsninger er viktig for oss, legger han til.

En eldre mann med hvitt stort skjegg og vaktmesteruniform inspiserer takmontert belysning i en mørk sykkelkjeller.
VAKTMESTERENS FAVORITT: EcoLED er en allsidig universalarmatur med jevn lysfordeling over hele skjermen, uten synlige LED-chipper.

Unilamp er også medlem i Grønt Punkt og elektrobransjens returordning RENAS.

Frode Johannessen, produktsjef i Berggård Amundsen, er fornøyd med å ha Unilamp med på elitelaget.

– Unilamp er et ungt selskap med lang erfaring og sterk kompetanse innen belysningsprodukter med høy kvalitet. Ikke minst er det flott at de tenker kreativt rundt bærekraftige løsninger. Verktøyløst bytte er et godt eksempel på dette, sier Frode.

BA-Skolen: Slik forenkler du utendørsinstallasjon av LED-striper

LED-striper kan være utfordrende å montere, spesielt utendørs hvis det er snakk om lange lengder.

I BA-skolen finner du et lynkurs fra Unilamp om hvordan du som montør kan forenkle installasjonen med den geniale LED-stripen Histrip.

Kurset er gratis og tilgjengelig for alle våre kunder.

Har du ikke tilgang til Motimate?
Slik logger du deg på BA-skolen og Motimate.

Ta lynkurs i bruk av LED-stripen Histrip.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber med bærekraft?
Les: Bevisst elektrogrossist