Vi hjelper deg med solsatsingen

Fagspesialistene Benjamin og Magnus poserer ved siden av en solcelle på BA sentrallageret på Langhus.
Publisert 22. september 2022

Etterspørselen etter solcelleanlegg har eksplodert. Mange installatører ønsker å bidra til at flest mulig får produsere egen strøm på taket, men mangler kompetanse for å komme i gang med nytt område. Berggård Amundsen har rustet opp for å hjelpe.

58 prosent av kundene våre oppgir at de jobber i en bedrift som selger eller har planer om å selge solenergiløsninger. Strømprisene skyter i været, og kjøpekraften til nordmenn har sjeldent vært mer uforutsigbar. Nå investerer både næring og privatpersoner i solcelleanlegg fremfor å bruke penger på oppgradering av bygg og boliger.

– Tilbyr du ikke solcelleanlegg vil du havne bakpå og miste flere potensielle kunder. Man ønsker ikke å bli stående igjen når sol-toget forlater perrongen, sier Christian Fredrik Thorsberg, kundeveileder på BA Servicesenter i Porsgrunn.

– Vi anbefaler derfor alle kundene våre å satse på solenergi. Høye strømpriser og et skifte fra fossile til fornybare energikilder er starten på en endring i hvordan Norge produserer og bruker strøm. Det er absolutt ikke for sent å bli med på solbølgen, sier Benjamin Sinmichael, fagspesialist hos Berggård Amundsen.

Han spår at entreprenører og utviklere av boliger og bygninger i fremtiden kan kreve at firmaet som bygger elanlegget, også kan stå for solcelleinstallasjon.

– Elektrikere uten nødvendig kompetanse vil derfor tape konkurranser om vanlige el-installasjoner, spesielt ved nybygg, sier han.

En smilende Benjamin på taket på hovedkontoret. I bakgrunnen er det et stort solcelleanlegg.
VI SATSER PÅ SOL: Benjamin Sinmichael er en av flere nyansettelser innenfor sol og fornybar energi i Berggård Amundsen.

– I Berggård Amundsen har vi jobbet med solcelleinstallasjoner og tilhørende utstyr siden 2016. Vi har opparbeidet en solid kompetanse på installasjoner i alle størrelser i hele landet. Erfaringen og vår lokale tilstedeværelse skiller oss ut fra andre grossister, legger Benjamin til.

Hjelper deg å komme i gang med solcelleanlegg

Kundeveileder Christian opplever den enorme etterspørselen på nært hold.

– Før hadde vi kanskje en bestilling i uka. I går fikk vi tretten bestillinger på én dag, sier han.

Christian og kollegaene hjelper kundene sine med prosjektering av anlegg og nødvendig dokumentasjon. De sørger også for gode avtaler på frakt med utenlandske leverandører og bidrar med kompetanseheving ved behov.

– Selve monteringen av solcelleanlegg er ikke vanskelig, men ved behov blir vi med kunder på første oppdrag for å veilede. Flere kunder ber også om hjelp til estimering av nedbetalingstiden for kundene sine. Det kalkulerer vi basert på strømprisene, forteller Christian.

– Trenden den siste tiden har vært at anleggene betales ned fortere enn vi estimerer på grunn av skyhøye strømpriser som bare fortsetter å øke, sier han videre.

Benjamin Sinmichael og Magnus Boge smiler på taket på hovedkontoret med solcelleanlegg i bakgrunn.
HJELPER DEG MED SOL: Med Benjamin Sinmichael og Magnus Boge på laget som fagspesialister innen sol og fornybar energi er vi rustet opp til å gi deg kompetansen og produktene du trenger for å fortsette å være konkurransedyktig.

Les mer om soltilbudet til Berggård Amundsen.

Regn ut potensiell strømproduksjon med Soleliten

Soleliten.no er et digitalt verktøy utviklet av Berggård Amundsen der du og kundene dine enkelt kan søke opp adressen og beregne potensiell strømproduksjon på taket.

Tjenesten er gratis å bruke og fungerer både på privatboliger og næringsbygg.

Krig og tørke skaper forsinkelser

Nå investerer både virksomheter og privatpersoner i hele Europa i solcelleanlegg. Den økte etterspørselen kombinert med lav tilgang på stål- og aluminiums-fester om foredles i Ukraina – og ekstremtørke i Kina der mange solceller produseres, skaper forsinkelser.

– Leveringsutfordringene som følge av krig og tørke gjør det vanskelig å gi kundene våre forutsigbarhet i prosjektene. Vi etablerer derfor nye samarbeid med flere kvalitetsleverandører som gjør oss robuste mot svingninger i markedet, forklarer Benjamin.

– I tillegg jobber vi med å standardisere tilbudet vårt av solprodukter slik at kundene våre alltid vet hvilken tykkelse og størrelse solcellepanelene har. Dette har vært uforutsigbart for mange den siste tiden på grunn av den store etterspørselen, forteller han.

Sol-teamet hos Berggård Amundsen er optimistiske, og regner med at leveringsfloken løser seg i 2023.

– Vi har 76 års erfaring som elektrogrossist og har utviklet effektive logistikksystemer for våre kunder. Når vi har et stabilt lagerhold på alle solprodukter, kan kundene våre forvente levering dagen etter. Det gleder vi oss til, sier Benjamin entusiastisk.

Fremtiden til elektrobransjen

Med nysatsingen på solenergi tilbyr Berggård Amundsen kompetanse og løsninger til alle sine kunder, uansett om du skal gjennomføre et prosjekt, vil satse på solanlegg eller har lang erfaring.

Det viktigste vi tilbyr den erfarne solspesialisten er konkurransedyktige priser, fleksibel levering og lokalt lagerhold på kvalitetsprodukter. For de nye i solmarkedet tilbyr vi i tillegg kompetanseheving og er en sparringspartner.

Nærbilde av solcelleanlegget på taket til Berggård Amundsens hovedkontor på Langhus.
GOD INVESTERING: Solcelleanlegget på taket til hovedkontoret til Berggård Amundsen dekker hele strømbehovet på sommerhalvåret.

Berggård Amundsen ruster også opp solkompetansen lokalt på BA Servicesentrene. Noen har allerede lang erfaring med sol, mens andre først nå har kunder som trenger en lokal sol-partner.

– Trenger du hjelp til sol får du det alltid fra et lokalt BA Servicesenter, eller sentralt fra hovedkontoret, forteller Benjamin.

Lurer du på om du skal satse på sol er rådet fra Benjamin og Christian klart:

– Soleventyret er så vidt i gang. Markedet vil fortsette å vokse, og med solkompetanse sikrer du deg for fremtiden i elektrobransjen.

Vil du lære mer? Les hvordan Bø Installasjon satser på sol.

Lurer du på noe om sol?
Kontakt ditt lokale BA Servicesenter

Bevisst elektrogrossist

Berggård Amundsen er en bevisst elektrogrossist og vi har satt oss flere mål for å minske vårt fotavtrykk og for å bidra til elektrifiseringen av Norge. Et viktig mål er at alle BA Servicesentre skal være helt eller delvis forsynt med fornybar energi senest i 2025. Da blir solenergi et viktig tiltak.

Les mer om våre bærekraftmål.