VIX: Suksess med verktøy som varer

Fem ansatte i VIX står i solen ved Glomma og Fredrikstad i bakgrunnen.
SATSER PÅ SALG OG OPPLÆRING: Denne gjengen hjelper kunder å velge de beste verktøyene, samtidig som de får riktig opplæring.
Publisert 8. juli 2022
Kategorisert under:
BA-skolen Leverandør

Dette er VIX

  • Etablert: 2007
  • Eliteleverandør siden: 2008
  • Ansatte: ti årsverk
  • Hovedkontor: Fredrikstad

– Vi har mye kunnskap som vi vil lære bort, sier Espen Bratli, salgssjef i VIX. Bli bedre kjent med eliteleverandøren.

VIX er totalleverandør av verktøy til elektrobransjen, og har 55 produsenter og leverandører under sin store paraply. Siden 2007 har de holdt til ved Glommas utløp i Fredrikstad.

I løpet av koronapandemien doblet VIX antall ansatte på salg og service-avdelingen, og er nå ti årsverk totalt. Dette er et bevisst valg de har tatt, for å ha mer tilstedeværelse og høyere servicegrad i årene som kommer.

– Vi vil beholde posisjonen som markedsledende. Målet vårt er å bli det ubestridte valget innen verktøy, og ta enda større markedsandeler enn vi har i dag. Vi vil være den beste partneren og jobbe aktivt med tilstedeværelse sammen med Berggård Amundsen for å få ut budskapet vårt, sier Espen.

Bredt utvalg verktøy fra Vix på lager

VIX er hovedleverandør av verktøy for Berggård Amundsen.

– Vi kjøper varer fra femti av VIX sine leverandører og produsenter. De største er Haupa og Makita, forteller Hans Ketil Andresen, markedsdirektør i Berggård Amundsen.

– VIX er utrolig flinke og aktive, og hjelper oss med å bygge utstillinger og kampanjer på en veldig god måte. De er aktive ute i felt, og hjelper oss med å lykkes. Vi ser på dem som en viktig del av vår Berggård Amundsen-familie, legger han til.

Hva er en eliteleverandør?

Berggård Amundsen har 18 eliteleverandører, og VIX er én av disse. Dette er viktige leverandører med stor omsetning som det jobbes ekstra tett med, både innen vareutvalg, aktiviteter og kampanjer. VIX er Berggård Amundsens hovedleverandør på verktøy.

Bli kjent med flere eliteleverandører:

Micro Matic – Smarte bygg siden 1969

Signify – Bærekraftig belysning for fremtiden

TECCON – Den norske leverandøren med verdensledende produkter

Unilamp – En ung aktør med lang erfaring

Glamox – Energieffektiv belysning siden 1947

Derfor bør du investere i verktøy av høy kvalitet

VIX er på vei til å bli et Miljøfyrtårn og har klare mål for fremtiden, som også er i tråd med Berggård Amundsens bærekraftstrategi.

Salgssjef Espen er likevel klar på at det viktigste bærekraftarbeidet de gjør i Fredrikstad, er å legge til rette for at grossistene og sluttbrukerne får mulighet til å velge de beste produktene med god kvalitet.

– Det er et viktig bærekrafttiltak å investere i verktøy som kan leve lenge og tåle tidens tann. Ved å ha produkter med lang levetid, god kvalitet og som kan repareres hvis de blir slitt, minker behovet for å stadig kjøpe nytt. Det er vi stolte av å kunne tilby, sier Espen.

– Vi ønsker å være en innovativ leverandør som leverer kvalitetsprodukter over tid, og med verktøy som er både kostnadseffektive og tidseffektive for sluttbrukeren, utdyper han.

Dronebilde av VIX sitt lager og kontor i Fredrikstad.
VED ELVA: VIX har kontor og lager i Fredrikstad.

DIN press gir valgfrihet for installatøren

Et eksempel på en bærekraftig og innovativ løsning fra VIX for installatøren er Press-systemet SmartLine fra Haupa. Dette er en av produktseriene VIX har fokusert på i det siste, og fortsetter å satse på fremover. Produktet består av en hydraulisk enhet som kan brukes for flere oppgaver.

– Det som gjør dette systemet så bra, er at det har flere bruksområder. Man trenger bare en SmartLine-hydraulisk enhet og så byttes hodet for å få akkurat det verktøyet elektrikeren har behov for der og da, om det skulle være press, kapp eller lokking, sier Espen.

SmartLine blir tilgjengelig i nettbutikken snart.

– Vi ser frem til å tilby SmartLine til våre kunder, sier produktsjef Frode Johannesen.

BA-skolen: Dette må du vite om VIX bindemaskin

Visste du at om tråden ikke vil gå inn i bindemaskinen din er det ofte fordi den har truffet et fremmedlegeme?

Dette og flere andre tips og råd får du i det digitale hurtigkurset i BA-skolen om bindemaskin for varmekabler og rør fra VIX.

Nærbilde av en hånd som holder en oransje bindemaskin fra VIX.
BINDEMASKIN FOR VARMEKABLER OG RØR: Ta hurtigkurs i BA-skolen for å få svar på vanlige spørsmål montører har om VIX bindemaskin.

Kurset er gratis og tilgjengelig for alle våre kunder.

Har du ikke tilgang til Motimate?
Slik logger du deg på BA-skolen og Motimate.

Ta lynkurs i hva du må gjøre når du møter på utfordringer ved bruk av VIX bindemaskin.