Wibe Group: – Alt du kan legge kabler på, har vi

på innsiden av stor produksjonshall og en mannlig arbeider som manøvrerer maskin som heiser pall med metallstiger.
FØRST LYTTE, SÅ UTVIKLE: Wibe Group er opptatt av å bli godt kjent med kundene sine for å finne de beste løsningene. Med nesten hundre års erfaring har de gode forutsetninger for å lykkes.
Publisert 19. januar 2023
Kategorisert under:
Bærekraft Leverandør

Dette er Wibe Group

 • Etablert: 1929
 • Eliteleverandør siden: Januar 2023
 • Ansatte: 300 ansatte globalt – 9 i Norge
 • Hovedkontor: Mora, Sverige
 • Fabrikker: Sverige, Storbritannia og Nederland

Det startet med en sekskantformet stige i 1929. Denne innovative oppfinnelsen er fremdeles inspirasjonen bak produktene til vår nye eliteleverandør.

– Vi har hatt en utrolig reise fra 1929 og frem til i dag, sier Øyvind Skovli Dahlberg, Country Commercial Leader i Wibe Group Norge.

1.januar, 2022 ble selskapet re-etablert som et frittstående selskap etter 20 år som en del av Schneider Electric. Og nå – nøyaktig ett år senere signerte vi Wibe Group som ny eliteleverandør.

– Vi er ydmyke for tilliten og takknemlige for muligheten. Det er et tydelig signal på at Berggård Amundsen vil satse på oss, og vi gleder oss til å optimalisere samarbeidet i fremtiden, sier Øyvind.

Kjell Rune Westby, produktsjef i Berggård Amundsen er også fornøyd med å få Wibe Group på elitelaget.

– Wibe Group har hatt en veldig god utvikling sammen med oss etter at de ble selvstendige. De er aktive i markedet med en salgsorganisasjon som kjenner oss godt. Vi får en proaktiv leverandør som ønsker at vi vinner prosjekter sammen og tar markedsandeler, sier han.

gammelt sort-hvitt-bilde av to menn som står på en stige med et tjern i bakgrunnen.
GRUNNLEGGERNE: Mennene bak Wibe Group og den sekskantformede stigen er Anders Wikstrand og Viktor Berg. I dag leverer selskapet kabelforlegning til alt fra kommersielle bygg, industri og energiproduksjon til datasenter og infrastruktur.

Dekker alle markeder

Wibe Group er totalleverandør av kabelføringssystemer. Sortimentet består blant annet av kabelstiger, kabelrenner, trådstiger for effektiv montering av stiger og renner.

– Alt du kan legge en kabel på, har vi. Spennet i produktporteføljen vår er veldig god og dekkende for alle markeder, sier Øyvind og legger til:

– Berggård Amundsen sørger for effektivitet, spesielt mot prosjektmarkedet. God tilgjengelighet på lagrene er en av årsakene til suksessen vår. Vi leverer mye langgods, og det har Berggård Amundsen kapasitet til å håndtere.

Du kan kjøpe produktene og tjenestene til Wibe Group på ditt lokale BA Servicesenter eller i nettbutikken.

på innsiden av stor produksjonshall og en mannlig arbeider som manøvrerer maskin som heiser pall med metallstiger
HOVEDKVARTERET: Wibe ble grunnlagt i Mora, Sverige. I dag har selskapet hovedkontoret fortsatt sitt her, med omtrent 150 ansatte.

Hva er en eliteleverandør?

Berggård Amundsen har 18 eliteleverandører. Dette er viktige leverandører med stor omsetning som det jobbes ekstra tett med, både innen vareutvalg, aktiviteter og kampanjer.

Bli kjent med flere eliteleverandører:

Satser på samarbeid og faglig tyngde

– Grunnleggerne våre var flinke til å identifisere behov og forstå utfordringer. Den egenskapen er en viktig del av oss i dag og inspirerer oss til å finne nye løsninger sammen med kundene våre, sier Øyvind.

– Vi har verken bedre eller dårligere produkter enn andre leverandører i samme segment, men vi skiller oss ut ved å alltid være tilgjengelige for kundene våre når de trenger oss.

Det har også Kjell Rune Westby i Berggård Amundsen merket seg.

– Vi samarbeider godt og forstår hverandres utfordringer. Det er en stor fordel.

mann med skjegg i hvit skjorte smiler til kamera.
SER FREM TIL SAMARBEID: Øyvind Skovli Dahlberg tror opplæring, tilgjengelighet og gode verktøy er oppskriften.

Wibe Group og Berggård Amundsen har allerede et stort prosjekt på gang, blant annet den nye Nexans-fabrikken i Halden.

Satser på sol, industri og infrastruktur

Wibe Group er sterke i det kommersielle markedet og har et bredt sortiment, som for eksempel innenfor solcelleinstallasjoner.

– Solmarkedet er i rivende utvikling. Vi lanserer ikke noe nytt i 2023, men jobber med å sette produktene vi har i riktig kontekst. Vi har blant annet laget en manual som viser hvordan installatørene kan bruke produktene våre, blant annet i en solcelleinstallasjon, sier Øyvind.

Han forteller at ambisjonen nå er å satse på nye områder.

– Industri og infrastruktur er også områder vi vil utforske nærmere i tiden fremover. Samtidig vil vi fortsette å satse der vi er kjente og sterke.

solcelleanlegg på tak og installatør som jobber på laptop.
EGNET FOR SOL: Wibe Group har kabelforlegning for alle typer installasjoner og miljøer, blant annet solcelleanlegg.

Vil bli best i bransjen på bærekraft

Wibe Group jobber kontinuerlig med miljødokumentasjon og har et mål om å ha en fullskala EPD-dokumentasjon på plass før sommeren. EPD oppsummerer miljøegenskaper til en komponent, et ferdig produkt eller en tjeneste, basert på internasjonale standarder.

Selskapet ble også belønnet med en sølvmedalje fra det internasjonale sertifiseringsselskapet EcoVadis. Det betyr at de er bedre enn 75 prosent av selskapene innenfor sin bransje.

Wibe Group transporterer mye langgods over svenskegrensen og jobber med å redusere miljøfotavtrykket langs veiene.

– Vi kan bli enda mer ansvarlige når vi flytter varer, blant annet ved å fylle opp transporten. Vi ser også på hvordan vi kan optimalisere fabrikkene på Mora og i Nederland med solcelleanlegg. Det er et stort lerret å bleke.

på innsiden av fabrikk med maskiner og paller med metallstiger.
MORA, MIDT I SVERIGE: Har alltid vært sentrum for virksomheten. Wibe Group har også datterselskaper i Nederland og Storbritannia.

Wibe Group har en ambisjon om å bli best på bærekraft i sin bransje på sikt. Som første steg jobber selskapet spesifikt med tre områder:

 1. Ansvarlig virksomhet
  Wibe Group jobber for et lavkarbonsamfunn. For å oppnå dette fortsetter de å gå over til fornybare energikilder og forbedre energieffektiviteten på tvers av fabrikkene sine.
 2. Mindre miljøpåvirkning
  Wibe Group jobber mot en sirkulær forretningsmodell basert på gjenbruk og gjenvinning av materialer.
 3. Bærekraftig arbeidsgiver

Wibe Group skal være en bærekraftig arbeidsgiver ved å støtte mennesker og lokalsamfunn. De jobber for et inkluderende, trygt og rettferdig arbeidsmiljø der folk trives, utvikler seg og lykkes.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber med bærekraft?
Les: Bevisst elektrogrossist