BA-maskot Magnus sikker ves en skrivepult med teksten "På tide med faglig påfyll?"

Kompetansegrossisten

I tillegg til pålagte kurs innen sikkerhet, tilbyr vi både fysiske og digitale kurs som vil være med å bidra til å utvide våre kunders marked: elbillading, solenergi og smarthus er aktuelle og spennende kurs på områder som vokser fort.

NYTT KURS:

Forskrifter og dokumentasjonskrav for solcelleanlegg

 

I kurset får du en innføring i hva NEK400 sier om solcelleanlegg og dokumentasjonskrav. Krav i NEK400:2022 7-712 Solcelle (PV-systemer), dokumentasjon og målinger, samt ulike typer måleinstrumenter gjennomgås.

KURSHOLDER: Jørn Erik Andersen


Glemmer du dokumentasjonen?

Selv om det er klare krav i FEL §12, NEK400 og NEK446, er dokumentasjon av solcelleanlegg nærmest fraværende. Ved tilsyn av solcelleanlegg kommer det også fram at det mangler merking av anlegget, det er brukt feil MC4-plugger, feil type vern forankoblet inverter, feil type frakoblingsutstyr og manglende understøtte av strenger. I tillegg ser man at anlegg ofte mangler beskyttelse mot skadelige mekaniske påvirkninger.   

 Hvis du skal være en pålitelig installatør av solcelleanlegg fremover, må du ha orden på dokumentasjon av anlegget du leverer, forklarer kursholder Jørn Erik Andersen.

Nytt, nødvendig kurs  

BA-skolen tilbyr nå kurs om dokumentasjon og forskrifter for solcelleanlegg. Kursholder er Jørn Erik Andersen, og kurset tar 3,5 timer. Jørn Eriks kurs bygger på BA-skolens kurs ”Innføring i solcelleanlegg”.  

Riktig måleutstyr  

-Jeg har lagt opp dette nye kurset så det er praktisk rettet, med eksempler fra en boliginstallasjon, forteller Jørn Erik. -Sammen gjør vi en grundig gjennomgang av dokumentasjonen som er utarbeidet av NELFO. I tillegg går vi gjennom riktig måleutstyr og snakker om hvilken informasjon disse målingene gir oss.   

BA-skolen tilbyr dette kurset som nettkurs i april og mai. Se kurskalenderen for datoer.

Som første elektrogrossist ønsker vi også å tilby kundene våre enkel og tilgjengelig kompetanse og informasjon på nyheter og fokusområder fra våre leverandører.


BA-skolen + Motimate = sant

Motimate er appen som gjør kurs og kompetanse tilgjengelig, enkelt og underholdende! I BA-skolen bruker vi Motimate til produkt- og systeminformasjon, installasjonsveiledning med mer. Alle våre kunder med bruker i nettbutikken har også fri tilgang til Motimate.

Tilgang og pålogging

Alle kunder med bruker i nettbutikken som har vært innlogget siste året med brukernavn i form av e-postadresse vil enkelt få tilgang til motimate, der du har tilgang med samme brukernavn (e-postadresse) og passord.

Dersom du har brukernavn i nettbutikken i annet format enn e-postadresse tar du kontakt med ditt lokale BA Servicesenter, så hjelper de deg videre.

Er alt dette på plass gjør du følgende:

  • Last ned Motimate-appen til smarttelefon (eller motimateapp.com på pc)
  • Skriv inn «motispace»
    • Norgeseliten-medlemmer har motispace NORGESELITEN og andre BA-kunder har motispace BAELGROS
  • Logg på med brukernavn (e-postadresse) og passord som i nettbutikken

Vi gleder oss til å «se» deg!