Podkasten Energipåfyll er laget for sultne elektrikere. Her går vi tett på elektrikerens jobbhverdag, og serverer spennende og relevant stoff om solanlegg, smarte energieffektive bygg, elbillading og energi. Du finner oss der du hører på podkast. 


 

Episode 8 - Varme arbeider - når trenger du sertifisering?

Å jobbe med varmluftsverktøy, åpen flamme eller annet som skaper høy varme innebærer risiko: Det kan begynne å brenne.

Kristin Rostad fra Brannvernforeningen forteller hva elektrikere og alle andre som utfører varme arbeider trenger å vite om sertifisering.

Episode 7 - Velg riktig festesystem til solcelleanlegget!

Vær, taktype og plassering er noe av det du må ta hensyn til når du skal velge festesystem til solcelleinstallasjonen. Benjamin Sinmichael fra Berggård Amundsen er tilbake i Energipåfyll og forklarer hva du som elektriker må tenke på.

Episode 6 - Småprat med Nexans - Velg pålitelige kabler!

Hvordan kan du som elektriker gjøre lure valg for kunden din? Hør Nexans-guttas tips til hvordan ditt valg av kabler kan gjøre en forskjell, både for strømforbruket vårt – og for jorda vår. 

Vi har hatt besøk i studio av Morten Sundland, som er salgssjef Building og Bjørn Aaserud, som er leder for produktavdelingen i Nexans. 

Episode 5 - Småprat med Smart Elektro - Bevisst installatørbedrift som tør!

De som jobber i Smart Elektro er ikke redde for å hive seg rundt og utforske nye områder. Ole Morten Furseth og Thor Bergli stakk innom Energipåfyll-studioet for å fortelle om hvordan de jobber med bærekraft og nye områder for å lykkes.

Hør Ole Morten og Thor i samtale med Hans Ketil Andresen og Vidar Theil fra Berggård Amundsen.

Episode 4 - Vær en smarting med riktig styrt strøm og effekt

I Norge har vi nok energi til alle! «Det er veier nok til at alle kan kjøre der, men det blir kø når alle kjører samtidig.» Det samme gjelder for strømnettet vårt.

Hva er effekt og energi? Harald Amundsen og Arild Thorvaldsen fra Berggård Amundsen gir deg svar på dette og hva det betyr for måten vi bør bruke strøm på.

Episode 3 - Nye regler for lysrør - nye muligheter for elektrikeren

En diger dugnad settes i gang når utfasing av lysrør starter i 2023. Hvilke muligheter ligger i dette for deg som elektriker, og hva må du vite om de nye reglene? Vidar Kvernevold fra SG Armaturen og Daniel Møller Warmedal fra Lux Elektro er gjester i denne episoden av Energipåfyll.

Episode 2 - Bygg trygge og effektive ladeanlegg!

Har du kontroll på alt som må være på plass i et godt og sikkert ladeanlegg? Kjetil Hulbach fra Apcoa og Jan Cato Hovde fra Rejlers Elsikkerhet forteller deg det viktigste elektrikeren må vite om trygg og effektiv billading.


 

Episode 1 - Kom i gang med solcelleanlegg!

Aldri før har interessen for å produsere egen strøm vært så stor! Markedet for solcelleanlegg har mangedoblet seg. Men det kan være vanskelig for elektrikeren å navigere i et marked som endrer seg så kjapt. Benjamin fra Berggård Amundsen forteller det viktigste for å komme i gang med solcelleanlegg.