CTM Lyng – helt enkelt!

Selv om CTM Lyng AS er Berggård Amundsens ferskeste eliteleverandør har de allerede rukket å vise seg som den «enkle» partneren de selv mente å være. Enkelhet er nemlig et uttalt mål for denne norske bedriften som utvikler, produserer og selger sikkerhetsprodukter til hjemmet, velferdsteknologi, energiøkonomisering, samt lys og varmestyring for alle typer bygg; det skal være enkelt for sluttkunden, enkelt på produktsiden, enkelt for dem selv internt – og enkelt for oss som grossist. 


CTM Lyng er opptatt av å oppleves som en produsent/leverandør som responderer raskt. De snakker med installatører og sluttkunder daglig og utvikler seg kontinuerlig basert på ønsker og nye krav fra markedet. De er en litt «annerledes» leverandør som høster stor respekt. Noe av forklaringen er i følge dem selv at de gjør ting enkelt.

Intern enkelhet

Organisasjonen er enkel, men effektiv. CTM Lyng har utviklingsavdeling, fabrikk/produksjon, administrasjon samt markedsavdeling, og alt gjøres naturligvis i henhold til «boka» og lovverket på alle nivåer. Allikevel fungerer det etter deres erfaring best med en flat organisasjon med flinke, selvstendige folk, rette kommunikasjonslinjer og – ikke minst – lav terskel for innspill.

– Det handler tross alt om å beslutte, utføre og sluttføre, i stedet for å kun å snakke om det. God dialog og korte beslutningsveier, gir mye tilbake i form av økt salg og goodwill, forteller administrerende direktør Terje Lillemo.


Enkle avanserte produkter

Den samme grunntanken gjelder også på produktsiden. CTM Lyng er opptatt av at alle produkter fungerer på en enkel, effektiv og god måte i alle ledd – både for grossist, installatør og sluttbruker. Selv om produktene i seg selv inneholder avansert teknologi, er det tross alt installatører som skal montere dem. Derfor har CTM Lyng tilpasset alle sine produkter slik at den jobben er så enkel og effektiv som mulig. Alle muligheter utforskes: Hvor på enheten tilkoblingspunkt er plassert, type klemmer som er brukt, fleksibilitet i forbindelse med rammesystem.

– Poenget er at vi har lyttet til installatørenes innspill og faktisk gjort jobben i henhold til det!

CTM Lyngs løsninger kan enkelt oppgraderes fra «stand-alone» basisprodukter til smarthusløsning. Alt man behøver å gjøre er å bytte fronter på både dimmere og termostater. I praksis er det snakk om et halvt minutts jobb pr enhet. Enten man trenger komplett smarthus, delvis smarthus med styring via enkle trådløse paneler (f.eks hjemme/ute/borte), via hub og app eller bare gode funksjonelle produkter, så har CTM Lyng løsningen, og alt er bygget opp med utgangspunkt i én ting: 230V i vegg. Det er verken behov for ny kabling ved rehabilitering, eller programmering via pc, kun enkel paring.

– Menyene i vår mTouch serie er så enkle å navigere i at sluttbruker uten problemer kan sette opp en termostat eller dimmer til ønsket oppsett. Det unike er jo selvfølgelig at alle våre radio-baserte produkter snakker sammen: Komfyrvakt, dimmer, termostat og vannstopp. Valgfrie antall paneler for å styre huset på en enkel måte hjemme og/eller en hub-app løsning for styring fra «hvorsomhelst».

Appen som Terje trekker frem styrer både lys og varme, inkludert varsling dersom det skulle oppstå vannlekkasje eller branntilløp. Den brede funksjonaliteten i mTouch Home-appen er unik, ettersom den omfatter alle grunnfunksjoner innen elektro og har en komplett løsning for effektstyring for å sikre lavt maksforbruk og forbruk styrt til visse tider.

– Mange app-baserte løsninger fra andre leverandører har varsel dersom uhellet er ute og man har tilløp til brann- eller vannskader i hjemmet. Det er greit nok. Vår app varsler selvfølgelig også, men det viktigste må jo være at produktene forhindrer brann/vannskader.Velger man vår løsning, så er man sikret. For oss er det en enkel og logisk tankegang!


Enkel distribusjon

Elektromarkedet blir mer og mer komplisert. Noen grossister selger produktene sine både til installatører og sluttbrukere. Leverandører «pakker om» produktene sine, og tilgjengeliggjør dem via store kjeder som Clas Ohlson og Jula. CTM Lyng har valgt en enkel strategi:

– Vi distribuerer våre varer kun via de profesjonelle grossistene. Vi har slagord og «tags» som for eksempel sier: «For fagfolk av fagfolk»«Bransjeprodukter»osv. Vi står for det, og vi er stolte av det! Vårt standpunkt skaper tillit mellom oss som produsent/leverandør gjennom hele verdikjeden. Ikke minst skaper det trygghet for sluttbrukerne!

For CTM Lyng har begrepet «enkelhet» en positivt og solid klang. Det understrekes også av at de flagger med 7 års garanti på alle «on/off» produkter og at de via servicetelefon står til disposisjon for installatører og sluttbrukere 24/7.

– Vi står for noe, er best på det vi er gode på og når vi bestemmer oss for å gjøre noe, gjør vi det, avslutter Terje.

Enkelt og greit!