Leverer høyspentkabler til nytt kabelanlegg i Stor-Oslo

En mann sikrer høyspentkabler klare for levering på tromler.
Publisert 14. mars 2022

Norge skal elektrifiseres, og vi leverer høyspentkabler til Elvia for å sikre trygg og god strømforsyning i Stor-Oslo.

– Hele Norge trenger strøm, og stadig flere bransjer blir elektriske. Det har vi både kompetansen og erfaringen til å bistå med, forteller Pål Myklebost, produktsjef for transmisjon og distribusjon i Berggård Amundsen.

I 2020 vant Berggård Amundsen derfor en rammeavtale på levering av all 145 kV høyspentkabel til Elvia i 2021.

Det største prosjektet som omfattes av denne rammeavtalen, er å bygge nytt kabelanlegg mellom Smestad transformatorstasjon i Oslo og Fornebu transformatorstasjon i Bærum kommune. I tillegg skal det bygges kabelanlegg mellom transformatorstasjonene på Smestad og Lilleaker.

– Stor-Oslo og regionalnettet er viktige brikker i elektrifiseringen av Norge, og vi er stolte av å være med på utviklingen gjennom å levere høyspentkabler til Elvia, sier Pål.

– Vi har nå levert de siste av totalt 57 tromler til det nye kabelanlegget. Altså, over 30 000 meter kabel, tilføyer han.

Pål Myklebost står foran to store kabeltromler.
SPENNENDE PROSJEKTER: Pål Myklebost synes det er spennende å bidra til elektrifiseringen av Norge ved å levere høyspentkabler til Elvia.

Pålitelig levering av høyspentkabler

– Vi er gode på å levere det kundene trenger, og vi jobber tett sammen med kunden gjennom hele leveransen, forklarer Pål.

Fra forespørsel til kablene er lagt i bakken, har Elvia derfor kun én kontaktperson fra oss å forholde seg til.

– Slik vet de alltid hvor de kan henvende seg, og det er korte beslutningsprosesser, sier han.

– Samarbeidet med Berggård Amundsen i dette prosjektet har vært utmerket, sier Jarle Viggo Jensen, seniorrådgiver i Elvia.

Flere kabeltromler ligger på et lasteplan.
PÅLITELIG LEVERING: Tromlene med kabel til Elvia lastes tre og tre på containerflak, og transporteres først fra Athen til Bremerhaven i Tyskland, før de kommer inn til Oslo havn med mindre båter.

Kabelanlegget med Smestad og Fornebu består av 33 kilometer kabel, fordelt på 57 tromler. Hver trommel veier cirka ni tonn, og har en diameter på 3,3 – 3,6 meter.

Vi er en totalleverandør til det norske energimarkedet.
Les mer om vårt tilbud.

En lastebil frakter to tromler med kabler.
SIKKER LEVERING: Når tromlene ankommer Oslo, lastes to og to tromler på trailere for utkjøring. Leveransen til Elvia inkluderer totalt 29 trailertransporter i løpet av 2021/2022.

Vi er klare for det grønne skiftet

Berggård Amundsen er landets eneste norskeide elektrogrossist, og har vært en viktig del av Norges energiforsyning siden oppstarten i 1946. Siden den tid har mye endret seg, men våre verdier om lokal tilstedeværelse og nærhet til kunden består.

Det som preger bransjen mest nå, er definitivt elektrifiseringen av Norge og det grønne skiftet. CO2-avgiften øker, nye kundegrupper trenger energi, og vi ser energilagring og egenproduksjon av strøm i stor skala.

– Det betyr spennende muligheter i fremtidens energibransje, og der skal vi være en viktig aktør. Den store leveransen til Elvia er bare begynnelsen, slår Pål fast.

Vil du vite mer om vårt tilbud innen energiforsyning?
Kontakt oss!