Begby idrettslag har  fått nye miljøvennlige og strømsparende lys fra SG Armaturen i klubbhuset sitt.  Takket være Blå måned-støtte fra Berggård Amundsen Fredrikstad. 

– Vi kunne aldri tatt oss råd til å gjøre dette hvis vi ikke hadde fått denne støtten, forteller Svein Petter Larsen som er styreleder i Begby idrettslag.

Etter at Lars Erik Michalsen ved Storm Elektro foreslo idrettslaget som mottaker til Blå måned-støtte, har Begby fått oppgradert belysningen i hele klubbhuset. De gamle lysstoffrørne er byttet med ny og energieffektiv belysning.

– Å få støtte til dette betyr at vi kan bruke pengene på det vi er ment for – å skape gode aktivitetstilbud for barn, unge og voksne i nærmiljøet, fortsetter  Svein Petter.

Flere gode krefter

Hvert år gir hver av de 26 lokale avdelingene i Berggård Amundsen støtte til et godt formål i lokalmiljøet gjennom Blå måned. I år var beløpet på 15 000 kroner.

Styreleder i Begby IL, Svein Petter Larsen er veldig fornøyd med at det har blitt nytt lys i klubbhuset.

– Det er veldig gøy å kunne støtte de som skaper gode aktiviteter i nærmiljøet og også fint å gjøre det i samarbeid med en god kunde, sier Bjørn Olav Ringstad, avdelingssjef ved Berggård Amundsen Fredrikstad.

Storm Elektro sørget nemlig for at lysene ble installert på en trygg måte.

Mer til idrettsglede

–  Ikke bare sparer dette oss for kostnaden på materiell. Det vil nok også merkes på strømregningen, sier Fredrik Lundblad som er bane- og anleggsansvarlig i Begby idrettslag.

For nå er garderober, korridorer og forsamlingslokale utstyrt med splitter nytt og moderne lys som trekker lite strøm. Det er også montert sensorer som gjør at lyset slår seg automatisk av og på.

–  Selv om det er oppvarming som trekker mest strøm, har vi nok brukt en del unødvendige strømkroner på at folk glemmer å skru av lysene. Det slipper vi nå, sier Fredrik.

NYTT LYS: Garderobene har fått ny energivennlige LED-lys utstyrt med sensorer som slår lyset automatisk av og på.