Blå måned 2023: Takknemlige mottakere over hele landet

Publisert 15. november 2023

Podkastutstyr, nytt lys, elbillader og utskifting av gammelt elektrisk anlegg. Gjennom Blå måned har 26 mottakere fått støtte til lokale tiltak til glede for nærmiljøet.

– Vi kunne aldri tatt oss råd til å gjøre dette hvis vi ikke hadde fått denne støtten, forteller Svein Petter Larsen som er styreleder i Begby idrettslag i Fredrikstad.

Årets Blå måned fikk rekordmange søkere og nå er støtten underveis til 26 lokale initiativ rundt om i landet. Hos ProffPunkt Fredrikstad falt valget på nye energivennlige lys i klubbhuset til Begby idrettslag.

Med støtte fra Berggård Amundsen, lysleverandører og den lokale elektrikerbedriften Storm Elektro er de gamle lysstoffrørene byttet med ny og energieffektiv belysning.

– Å få støtte til dette betyr at vi kan bruke pengene på det vi er ment for – å skape gode aktivitetstilbud for barn, unge og voksne i nærmiljøet, forteller styrelederen.

 

NYTT LYS: Begby idrettslag var strålende fornøyd med å få støtte til nytt lys i klubbhuset sitt.

Samarbeid gir mer støtte

Å være til stede lokalt er en av Berggård Amundsens kjerneverdier. Med det følger også et ønske om å gi tilbake til de lokalsamfunnene vi er en del av. Det er bakgrunnen for Blå måned-initiativet.

Alle kan søke om støtte, og de eneste kriteriene som ligger til grunn er at tiltaket skal være til glede eller nytte for mennesker i lokalmiljøet, og at det kan knyttes til Berggård Amundsens kjernevirksomhet, nemlig elektromateriell og tjenester.

I mange av årets Blå måned-saker har også kunder og produsenter bidratt med tjenester eller materiell.

– Det er veldig gøy å kunne støtte de som skaper gode aktiviteter i nærmiljøet og også fint å gjøre det i samarbeid med en god kunde som Storm Elektro, sier Bjørn Olav Ringstad, avdelingssjef ved Berggård Amundsen Fredrikstad.

Fakta om Blå Måned

  • En gang i året deler alle Berggård Amundsen ProffPunkt deler ut støtte positivt formål eller tiltak i sitt lokalområde
  • Støtten gis i form av elektriktromateriell og/eller elektrikertjenester
  • Kunder, leverandører, medarbeidere og andre i lokalmiljøet kan foreslå mottakere
  • Berggård Amundsen har delt ut Blå måned-støtte siden 2017

Lyser opp tilværelsen

Nytt lys har vært et gjennomgangstema i årets Blå måned-overrekkelser. Frivillige idrettslag og foreninger kjenner virkelig de økte kostnadene på kroppen og strever med å få gjennomført nødvendig vedlikehold.

Støtte til energieffektiv belysning som også kan bidra til å redusere høye strømregninger, er kjærkommet.

– Dette er supert, det trenger vi sårt, forteller Hege Nilsen som er hallbestyrer i Bjerkvikhallen utenfor Narvik.

Bjerkvikhallen fikk støtte fra Berggård Amundsen Narvik til å oppgradere belysningen i garderobene.

 

ProffPunkt Sortland valgte å gi sin støtte til velforeningen Gravdal Opp og Fram som vil sørge for at lokalbefolkningen kan bruke turområdet Klokkarvika også i mørketiden.

Klokkarvika er et viktig område som brukes av mange i lokalbefolkningen, blant annet skoleklasser, barnehager og turgåere i alle aldre. Med støtte fra Berggård Amundsen Sortland kan de nå etablere parkbelysning langs turstien.

OPPLYST TURSTI: Gravdal Opp og Frem fikk støtte av ProffPunkt Sortland til å sette opp lys i det poplære turområdet Klokkervika.

Også Målselv IL Fotball kan gå litt lysere inn i mørketiden. Med støtte fra ProffPunkt Tromsø har de fått midler til å reparere ødelagte lysarmaturer på fotballarenaen sin.

LYS PÅ FOTBALLBANEN: ProffPunkt Tromsø valgte å gi Blå Måned-støtten til Målselv IL Fotball.

På Sørlandet var det Flekkerøy BK Sjøspeidere som fikk støtte. Med en lysleverandør med på spleiselaget og Flekkerøy Elektro som utførte installasjonen på dugnad, fikk sjøspeiderne nye energieeffektive LED-lys i speiderhuset sitt.

FORNØYDE SJØSPEIDERE: Sørlandet Elektro Engros ga sin Blå Måned-støtte til Flekkerøy BK Sjøspeidere.

Podkast for å hjelpe andre

Det har imidlertid ikke bare handlet om lys. ProffPunkt Romerike fikk gleden av å dele ut årets mest kreative Blå måned-støtte til Fontenehuset Ullensaker.

Fontenehuset er et frivillig arbeidsfellesskap for mennesker med psykiske helseutfordringer. Gjengen på huset produserer allerede sitt eget magasin og innhold til sosiale medier. Nå ønsker de å dele egne erfaringer med andre unge gjennom podkast.

– Mange på huset sitter med sterke historier og erfaringer fra egne liv som kan være til hjelp for andre i samme situasjon. Her på huset deler vi alt – vi ler sammen og vi gråter sammen. Ved å lage en podkast kan vi nå ut til enda flere, forteller Kristian Sætre, prosjektleder ved Fontenehuset.

For å lage en god podkast, trengs det godt utstyr og det er her Blå måned-støtten kommer inn. Karina Milson som er ProffPunkt-ansvarlig på Romerike, kunne overrekke komplett utstyr og kurs i podkastproduksjon med Energipåfyll-produsent Marte Saugestad.

– Fontenehuset et veldig viktig tilbud for mange, og her kunne vi jo bidra med både utstyr og kompetanse. Det var ingen tvil om at det var nettopp disse som skulle få støtte, forteller Karina.

PODKAST: Brukerne av Fontenehuset gleder seg til å produsere podkast med nytt utstyr fra Berggård Amundsen.

Støtte til viktig beredskap  

I år har Blå måned også nådd dem som er der når uhellet er ute. Røde Kors Hjelpekors Larvik trengte sårt en elbillader til sin elektriske beredskapsbil. Det var derfor et svært fornøyd hjelpekorps som mottok Blå måned-støtte i form av en splitter ny Enua elbillader.

– Dette betyr at vi kan bruke pengene på utstyr vi trenger i for eksempel søk- og redningsaksjoner, fremfor å måtte bruke dem på elbillader, sier Kristoffer Hennum Hofft som er leder i hjelpekorpset.

Som en ekstra bonus bidro også en lysleverandør til spleiselaget og sponset hjelpekorpset med 20 lamper i garasjen.

– Det vil gjøre det langt enklere å pakke bilen med nødvendig utstyr. Særlig på vinterstid hvor det jo er mørkt store deler av døgnet, sier Hennum Hofft.

Også Røde Kors Sør-Fron fikk Blå måned-støtte i år. De har brukt sommeren til renovering av beredskapshytta på Gålå. Etter utallige dugnadstimer, og bidrag fra Berggård Amundsen Lillehammer, vår gode kunde Elektriker`n og en rekke andre støttespillere, er hytta nå en solid base for de frivillige som hjelper folk som kommer i vanskeligheter i fjellet.

NYRENOVERT BEREDSKAPSHYTTE: Sør-Fron Røde Kors fikk støtte av ProffPunkt Lillehammer til renovering av beredskapshytta på Gålå.
Les mer om Blå måned og se alle tiltakene vi har støttet
Blå måned – vi gir tilbake