Stort solanlegg på Coop Jærhagen

cof

Coop Klepp i Stavanger investert i 2018 i et stort solcelleanlegg for å få ned strømkostnadene. Berggård Amundsen stod for prosjektering og leveranse av anlegget med kapasitet på 70 000 kWh årlig.


Reduksjon av strømkostnader
Hos Coop Klepp i Stavanger brukes det hvert år store mengder strøm. En stor andel av denne strømmen går til nedkjøling. Høyt strømforbruk fører som kjent til høye kostnader, og butikken besluttet derfor å ta noen grep. Løsningen ble investering i et stort solcelleanlegg.

Årlig kapasitet på 70 000 kWh
November 2018 stod solcelleanlegget klart, som består av hele 336 paneler. Dette gir igjen en installert effekt på 96 kWp. Berggård Amundsen stod for full leveranse av solmateriell, i tillegg til å ha ansvar for prosjekteringen av anlegget.

– «Dette er et av de større anleggene vi har levert, og det er veldig moro å kunne bidra til den grønne utviklingen også i næringssektoren. 336 paneler, hver på 285 Wp, skal dekke taket på bygget i forbindelse med nyåpningen av senteret. Solanlegget vil forsyne Coop Klepp med rundt 70.000 kWh årlig. Noe av denne strømmen skal i fremtiden også gi ren energi til lading av kundenes elbiler» forteller Ole Petter Fiære, ansvarlig for BA sin solsatsning.


Les mer her:

Aftenposten >>