Beskytt kundene med en UPS-enhet

Julie Frosterød fra Schneider Electric viser frem en UPS-enhet.
EASY-SERIEN: Økt etterspørsel av nødstrøm førte til utviklingen av UPS-enheter som spesialiseres mot enklere installasjoner til en lavere pris, som den velkjente Easy-serien til Schneider Electric.
Publisert 8. februar 2024
Kategorisert under:
Kompetanse Leverandør

Strømbrudd kan sette hele det moderne samfunnet ut av drift på et øyeblikk. Sørg for at kundene dine er trygge ved å tilby dem en UPS-enhet.

– Det er ikke alltid kunden ber om UPS selv. Det gir deg som elektriker en unik mulighet til å selge inn fordelene, sier Julie Frosterød, Inside Sales Specialist i Schneider Electric.

Grunnen til at du sannsynligvis sjelden blir spurt om en UPS, er fordi mange ikke er klar over hva det er eller hvordan den kan være til nytte.

En UPS-enhet er en enkel og god beskyttelse mot strømavbrudd. Den forsyner viktige enheter med strøm, også ved strømbrudd og spenningsforstyrrelser. Selv en liten strømstans kan være kritisk for virksomheter, og et stort irritasjonsmoment for privatbrukere.

Gode argumenter for å kjøpe en UPS-enhet:

  • Sikrer kontinuerlig drift og reduserer nedetid
  • Forlenger levetiden til elektroniske enheter
  • Forebygger alvorlige konsekvenser på følsomt utstyr som datamaskiner, servere og medisinsk utstyr

Lengre levetid med litium-batterier

Færre skader på elektroniske enheter betyr også mindre elektronisk avfall som igjen bidrar til en miljøvennlig profil.

Fra 2024 kan kundene dine få ekstra stor miljøgevinst, om de velger UPS-enheter fra Easy-serien til Schneider Electric med litium-batterier.

Selv om det er litt dyrere med litium, forsvarer kostnaden seg gjennom lengre leve- og garantitid.

– Litium-batterier har ikke behov for utskiftning før etter garantitiden. Sammenlignet med et standard blybatteri som har tre til fem års levetid, vil et litium-batteri normalt ha en forventet levetid på mellom åtte til ti år, tipser Julie.

Nye krav gjør UPS til en selvfølge

Før var det kun IT-folk i «kjelleren» som trengte UPS-enheter. Slik er det ikke lenger.

NEK400-oppdateringer krever nå nødstrøm til dørautomatisering og andre kritiske systemer under nødsituasjoner i nybygg og ved rehabilitering. En UPS-enhet sikrer at installasjonen oppfyller dette kravet.

– Den økte etterspørselen av nødstrøm førte til utviklingen av UPS-enheter som spesialiseres mot enklere installasjoner til en lavere pris, sier Julie.

I motsetning til UPS-enheter som er spesialisert mot avansert IT-utstyr, passer Easy UPS-serien perfekt for små og mellomstore bedrifter og til privat bruk. Du kan velge mellom variantene rack (liggende) eller tårn (stående).

Produktbilde av en stående Easy UPS-enhet med litium-batterier fra Schneider Electric.
NYLANSERING: Schneider Electric har nylig lansert UPS-enheter med litium-batterier i Easy-serien i 1, 2 og 3 kVA. Litium-batteri gir lengre levetid og er et bærekraftig alternativ til det tradisjonelle blybatteriet.

Slik fungerer en UPS-enhet

UPS står for Uninterruptible Power Supply og kan oversettes til «uavbrutt strømforsyning».

En UPS-enhet er en midlertidig strømreserve som trer i kraft umiddelbart ved strømbrudd.

UPS-enheter fungerer ved å koble elektroniske enheter til en intern batteribank. Under normal drift forsyner UPS-enheten strøm direkte fra strømkilden, samtidig som den lader batteriene.

Ved et strømbrudd overtar batteriene øyeblikkelig for å opprettholde en kontinuerlig strømforsyning.

Les mer om UPS-teknologi og Easy UPS-serien.

Kan kobles mot toppsystemer

En stor fordel med Easy-serien er at du kan koble UPS-enhetene mot dataplattformer og toppsystemer fra Schneider Electric. Brukerne får status på alle enheter og muligheten til å gjøre preventativt vedlikehold.

– Schneider Electric er synonymt med kvalitet. Veldig mange av kundene våre bruker derfor ofte Schneider-produkter i sine installasjoner. Da er det enkelt å overbevise sluttkunden om at en Easy UPS-enhet er en god investering, forteller Pål Martin Skogshagen, produktsjef i Berggård Amundsen.

– Berggård Amundsen har hatt et tett samarbeid med Scneider Electric i mange år. Vi katalogfører et stort spekter av produktene deres, inkludert UPS-enheter i alle størrelser og kapasiteter. Det gjør det enkelt å finne riktig produkt, sier han.

Bli kjent våre logistikkløsninger for rask levering over hele landet.

Les mer og bestill Easy UPS-enheter fra Schneider Electric
Gå til nettbutikken