Eneste grossist som satser på transmisjon og distribusjon

En jordslutningsspole installert.
Publisert 27. oktober 2022

– Ingen andre grossister har krafttransformatorer eller jordslutningspoler på produktlisten. Vår erfaring og bredden i energisortimentet vårt gjør oss unike når strømnettet i Norge bygges ut, forteller Pål Myklebost, produktsjef Energi T&D i Berggård Amundsen.

Krafttransformatorer, kraftkabler og jordslutningspoler er viktige komponenter for å sikre trygge og stabile spenningsoverføringer på transmisjonsnettet og regionalnettet i Norge. Som eneste norske grossist har vi levert hele bredden av disse energiproduktene til norske kunder siden 70-tallet.

– Berggård Amundsen følger oss godt opp. De svarer alltid raskt på spørsmål, gjør grundig forarbeid og er med oss på både kvalitetssjekk av produktene på utenlandske fabrikker og under levering i Norge, sier Svein Ivar Morsund hos Elinett.

– Tidligere har vi brukt utenlandske leverandører. Da kunne vi fort gå tre uker uten å få svar på henvendelser. Det er en helt annen verden med Berggård Amundsen som distributør, fortsetter han.

Kvalitetssikrer produktene på fabrikken

I løpet av 2022 skal Elinett etablere strømforsyning til to nye bedrifter, samt forsterke distribusjonsnettet i Hustadvika kommune utenfor Molde. Berggård Amundsen skal levere tre krafttransformatorer til prosjektet.

Den første ble levert i  slutten av mai, og de to siste skal leveres i november.

– Det er viktig for oss at distributøren vår er like opptatt som oss av at krafttransformatorene opprettholder spesifikasjonene og kravene vi stiller, sier Svein Ivar.

– Vi har for eksempel strenge krav til maksimalt lydnivå ved full last, forteller han.

I starten av november skal Elinett og Berggård Amundsen til Romania for å besøke produsenten Retrasib. Der skal de teste og kvalitetssikre de to siste krafttransformatorene.

– Vi anbefaler som regel å dra til fabrikken for å kvalitetssikre produktene, sier produktsjef Pål.

Krafttransformator satt i drift utendørs.
NYETABLERT STRØMFORSYNING: Den første av de tre krafttransformatorene til Elinett ble satt i drift første september i år.

Mange fordeler med en erfaren distributør

Berggård Amundsen er distributør av T&D-produkter. Det betyr at vi har kontrakten direkte med kunden som kun trenger å forholde seg til oss – fra forespørsel til levering. Det gir kundene våre flere fordeler.

– Vi leverer tilbud på norsk, er med på avklaringer, forhandlinger og signering med produsent. Vi følger opp i etterkant, gjennomgår dokumentasjon og tar initiativ til å reise til fabrikker for å teste kvaliteten slik vi nå skal med Elinett i Romania, sier Pål.

– I tillegg tar vi hånd om montering og transport når produktene kommer til Norge. På den måten slipper kunden å forholde seg til transportselskaper som verken kjenner norske forhold eller snakker norsk, tilføyer han.

Vil du lære mer om vårt tilbud og våre leverandører?

Les mer her.

Pål smilende i arbeidsklær for to kabeltromler.
TILGJENGELIG: Berggård Amundsen er med kunden frem til alle produktene er levert og satt i drift. Vi er også tilgjengelige i etterkant dersom behovet oppstår. Her er Pål på vei til en kunde med en levering.

– Jeg har hørt fra flere som står på bar bakke etter å ha kjøpt energimateriell direkte fra en fabrikk eller en døgnflue i bransjen. Hvis krafttransformatoren blir ødelagt etter noen år i drift, kan fabrikken ha endret navn eller være helt borte, forteller han.

– Som kontraktspartner og distributør med flere tiårs erfaring gir vi trygghet til kundene våre. Vi har kommet for å bli, konstanterer han.

– Gir oss trygghet i en krevende tid

Energiavdelingen til Berggård Amundsen består av flere ingeniører, mange med over 30 års erfaring i bransjen.

– Vi bistår med det som trengs og deler gjerne teknisk kompetanse på seminarer eller opptrer som kundens problemløser, sier Pål.

Han forteller at bransjen er i en utviklingsperiode. De siste årene har kundelisten utvidet seg fra tradisjonelle nettselskaper, til å inkludere industrikunder og entreprenører som for eksempel bygger kraftkrevende datasentre.

I tillegg preges energibransjen av krigen i Ukraina og ettervirkninger fra pandemien. Ukraina var en av de største produsentene av nødvendige komponenter i stål, aluminium og kobber til energiproduktene. Krigen påvirker derfor leveringstiden og forutsigbarheten.

Andre faktorer som påvirker bransjen er høye oljepriser og det grønne skiftet som øker etterspørselen.

– Blir det forsinkelser, oppdaterer Berggård Amundsen oss umiddelbart og forklarer hva det skyldes. De følger også alltid opp når uforutsette ting utenfor deres kontroll skjer. Det gir oss trygghet i en krevende tid, sier Svein Ivar fra Elinett.

Vil du vite mer om tilbudet vårt?
Ta gjerne kontakt med oss!