Kåret til Norges nest beste arbeidsplass: – Folka er det viktigste

Publisert 26. april 2024

Et fantastisk arbeidsmiljø og engasjerte medarbeidere har fått Berggård Amundsen nesten helt til topps i rangeringen av Norges beste arbeidsplasser.

I den årlige Great Place To Work-kåringen sikret Berggård Amundsen seg en hederlig andreplass blant Norges beste arbeidsplasser.

– Å bli rangert som en av Norges beste arbeidsplasser gjør meg utrolig stolt, og det er takket være alle de fantastiske folka i Berggård Amundsen, sier en rørt administrerende direktør Hege Elvestad Amundsen.

SPENT GJENG: En liten delegasjon fra Berggård Amundsen var til stede under utdelingen.

Folka er nøkkelen til suksess

Great Place To Work-kåringen sier noe om hvor god arbeidsplassen oppleves. En god arbeidsplass er et sted hvor du har tillit til de du jobber for og med, er stolt av jobben du gjør og føler felleskap med dine kollegaer.

Hege mener Berggård Amundsens gode resultater er en konsekvens av systematisk jobbing med trivsel og lagånd, og ikke minst rammene som trengs for å få tillitt og ansvar.

– I alle år har det vært folka i Berggård Amundsen som er det viktigste. Det er deres pågangsmot og genuine vilje til å lykkes sammen som gjør at vi lykkes både i gode tider, og når det er humper i veien, sier Hege.

– Derfor jobber vi kontinuerlig med å bygge en inkluderende kultur der alle kjenner at de har en viktig rolle og kan påvirke og bidra til utvikling både for seg selv og selskapet. Vi mener det bidrar til trivsel, samarbeid og engasjement. Denne plasseringen er en bekreftelse på at vi holder riktig kurs, fortsetter hun.

 

Gjennomsyrer organisasjonen

At dette ikke bare er prat og gode intensjoner, men gjennomsyrer hele organisasjonen, kan ProffPunkt-ansvarlig i Tromsø, Agnethe Ronesen bekrefte.

– ­I Berggård Amundsen er det enkelt å kommunisere både mellom avdelingene og sentralt. Vi har et utrolig godt samhold på tvers av landet. Samtidig opplever vi å bli lyttet til og at arbeidet vårt blir verdsatt, forteller Agnethe.

 

Positivt for samarbeid

I tillegg til at kåringen skaper en ekstra stolthet over egen arbeidsplass, mener Hege at Great Place To Work er viktig i både samarbeid med kunder og leverandører, og i rekruttering av fremtidige ansatte.

– Jeg er overbevist om at de fleste er av den oppfatning av at du presterer bedre på en arbeidsplass du trives. Derfor blir Great Place To Work et slags kvalitetsstempel både for Berggård Amundsen som selskap og for de ansatte. Det gjør oss mer attraktive både som samarbeidspartner og som arbeidsgiver, fortsetter Hege.

GJEV PRIS: Hege mottok prisen for Årets inspirerende lederskap.

Pris for årets inspirerende lederskap

Ikke bare ble det en andreplass over Norges beste arbeidsplasser, Hege ble i tillegg personlig hedret med prisen for inspirerende lederskap.

Prisen deles ut til en person som gjennom sitt lederskap og drivkraft inspirerer sine medarbeidere til å gi sitt aller beste og tar sin organisasjon til neste nivå.

– Det er veldig rørende og jeg er naturligvis takknemlig for både nominasjon og pris, sier Hege.

Tydelig, inkluderende og åpen

Medarbeiderne er klare på hvorfor de mener Hege fortjener prisen.

– Hege er en leder som skaper trygghet for sine ansatte. Hun dytter oss forsiktig i ryggen i den retningen hun har tro på, samtidig som vi får være med på å bygge veien videre. I BA-familien vil jeg beskrive henne som en mamma som tillater fri oppdragelse – fordi hun har tillit til at vi drar lasset i samme retning. Det er med på å skape en trygg arbeidsplass og et godt arbeidsmiljø som man kan være en del av i mange år fremover, sier avdelingsleder i Berggård Amundsen Narvik, Martin Strøm.

– Hege fortjener prisen fordi hun klarer å engasjere hele konsernet til å komme med tanker om hvordan vi skal nå målene våre. Hun tenker konstant på hvordan vi kan forbedre oss, og komme oss opp og frem, forteller Agnethe ved ProffPunkt Tromsø.

STOLT: ProffPunkt-ansvarlig i Tromsø Agnethe Ronesen.

– Hege leder Berggård Amundsen på en tydelig, inkluderende og åpen måte. Vi har tydelige mål, stor lokal påvirkningskraft og stor takhøyde hvor de ansatte virkelig er viktigst. Hege sin lederstil og fremtoning innbyr til tillit og trygghet. I Berggård Amundsen føler jeg at vi blir sett, hørt og tatt godt vare på, avslutter Claus Cristoffersen, avdelingsleder i Berggård Amundsen Oslo.