NYHET! Nå kan du kjøpe Enua – elbilladeren du kan ta med deg

Publisert 22. september 2023
Kategorisert under:
Elbillading

Endelig er Enua – elbilladeren du kan ta med deg – i salg.  Bestill nå i nettbutikken, eller kjøp den på ditt lokale ProffPunkt.  

 Nå kan du kjøpe markedets første avtagbare og flyttbare lader – eksklusivt hos Berggård Amundsen. Med sitt unike veggfeste gjør Enua det enkelt for deg som elektriker og fleksibelt for kunden som skal bruke laderen.   

–  Vi er veldig stolte av å være eksklusiv forhandler av Enua. Dette er en lader vi selv har vært med på å utvikle og som oppfyller både kundenes og elektrikerens behov, forteller Magnus Boge, produktsjef for fornybare løsninger i Berggård Amundsen.    

Bestill Enua i nettbutikken
Gå til nettbutikken
Enua – elbilladeren du kan ta med deg
Les mer her

Heltrøndersk produkt 

Det var den tidligere Tesla-teknikeren, Torben Aune, som hadde ideen til en flyttbar elbillader. Med seg på laget fikk han flere tidligere kollegaer og ingeniørstudenter fra NTNU.   

Gjengen slo seg ned i en garasje i Trondheim og startet arbeidet med det som i dag er markedets første avtagbare og flyttbare elbillader.   

På reisen mot ferdig produkt har Enua beholdt sin trønderske identitet. Laderen er designet av Trondheims-byrået Eggs, maskinvaren er utviklet i samarbeid med Norbit i Trondheim, plasten støpes i Indre Fosen og laderen sammenstilles på Selbu.  

REVOLUSJONERENDE: Enua er den første avtagbare og flyttbare laderen på marekdet.

Tett på i utviklingen  

Samarbeidet mellom Enua og Berggård Amundsen startet i 2020.  

– I Berggård Amundsen har vi satset på elbillading i over ti år og opparbeidet oss solid erfaring og kompetanse. Med Enua har vi fått muligheten til å bruke dette inn i utviklingen av en elbillader, forteller Magnus.  

For Berggård Amundsen har det vært spesielt viktig å sørge for at Enua er elektrikerens foretrukne lader.  

– Vi har fokusert på at Enua skal være rask og enkel å installere for elektriker. Tilbakemeldingene så langt tyder på at Enua er nettopp det. Elektrikere som har montert Enuas veggfeste skryter av den gode plassen i koblingshuset og de store hurtigklemmene. I tillegg setter de også pris på at det er innganger for kabel både under, over og bak, fortsetter han.  

Les hvordan det gikk da Marius installerte Enua for første gang 

RASK OG ENKEL: Enua er utviklet for å gjøre elektrikers jobb rask og enkel.

Lad smart og trygt   

I tillegg til å være avtagbar og flyttbar, har Enua alle egenskapene du trenger i en lader. Med Enua kan kunden overlate til laderen å tenke på strømprisene. Ved å huke av for funksjonen «Lad når det er billigst» i appen, justerer ladingen seg automatisk for å gi kunden en lavest mulig strømregning.

Enua lader med effekt opptil 22 kW og er godkjent i henhold til IEC 61851-1 (den europeiske «ladestandarden»).  Laderen har også gått gjennom ekstern testing både på sikkerhet hos det anerkjente testinstituttet CSA i Tyskland og hos norske Nemko på IP og IK. Du kan altså være helt sikker på at ladingen foregår trygt.

Rigget for fremtiden  

Enua er utstyrt med kraftig maskinvare som gjør at laderen er klar for en rekke nye funksjoner gjennom programvareoppdateringer. Dynamisk lastbalansering og OCPP 2.0- løsning for større ladeanlegg i starten av 2024.     

Vil du ta en nærmere titt på Enua, bør du ta turen innom ditt lokale Berggård Amundsen Proffpunkt. Her kan du også snakke med en av våre lokale ladeeksperter som gir deg svar på alt du måtte lure på om Enua.